RIJEŠITE SE SMRADA IZ PATIKA: Samo stavite OVO u njih i više nikada nećete imati problema!

Sve za dom
RIJEŠITE SE SMRADA IZ PATIKA: Samo stavite OVO u njih i više nikada nećete imati problema!
.

Svi smi imali situaciju kada nam se u omiljene patke ''uvuće''  smrad, a mi vam donosimo trik koji će ukloniti neprijatan miris.

a1

Noge se znoje u patikama, pa bakterije koje se nakupe u unutrašnjosti uzrokuju miris nije ugodan, a sve možete jednostavno riješiti uz pomoć pijeska za mačke.

a2

DA, OVO JE ISTI PAR PATIKA: Mogu opet da budu kao NOVE uz ovaj NIKAD JEDNOSTAVNIJI TRIK

U dvije čarape stavite šaku pijeska i zavežite čarape. Ubacite po jednu čarapu u svaku patiku i ostavite preko noći.

a3

Pijesak je sjajan jer upija vlagu i mirise.

a4

Kada se radi o cipelama, naviknuli smo plaćati velike svote novca, tako da, naravno, želimo da izgledaju dobro što je dulje moguće. Srećom postoje sjajni savjeti kako da očistite vaše patike da izgledaju kao nove.

Patike za trening

patike1

Patike za trening nisu napravljene samo od tkanine, već i gumenih dijelova. Najbolja stvar za čišćenje gume je vjerovali ili ne guma! Uzmite običnu  gumicu za brisanje i očistite sve što su gumeni dijelovi vaših cipela.

patike4

Čišćenje cipela od tkanine

patike2

Ako su vaše cipele svjetlije boje, znate kako se brzo mogu postati sive i prljave da čak ni perilica ne može pomoći. U tom slučaju uzmite staru četkicu za zube, malo sode bikarbone, hidrogena i vode. Umočite četkicu u mješavinu i protrljajte ju po cipelama. Ovo bi trebalo odstraniti prljavštinu!

patike3

VEĆINA IH IMA: Znate li zašto patike imaju gumeni dio na prstima?

Ne propustite