NAKON BLOKADA KOD SELA BANJE, OGLASIO SE THACI: Poslao jasnu poruku svima koji su se pobunili Vučićevoj posjeti!

Region
NAKON BLOKADA KOD SELA BANJE, OGLASIO SE THACI: Poslao jasnu poruku svima koji su se pobunili Vučićevoj posjeti!
.

Predsjednik Kosova, Hašim Thaci, oglasio se povodom blokade Albanaca na putu za selo Banje na Kosovu kojima je predsjednik Srbije trebalo da prođe na putu ka selu Banje, te ih nazvao razumljivim i opravdanim.

vucic

DRAMATIČNE SCENE SA KOSOVA, GORJELE GUME, NAMJEŠTAJ, PUTEVI: Ovako izgledaju BARIKADE, a gdje je Vučić?

On je na svom Facebook profilu napisao da on u potpunosti razumije reakciju građana Drenice, koji su izrazili opravdani bunt protiv posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

kosovo6

- Međutim, u vreme kada se čine napori za mir i pomirenje, protesti i blokade puteva, nam uopšte ne pomažu - napisao je Tači.

"Vlada Republike Kosovo, dan prije nego što je odobrio zahtjev predsjednika Kosova posjete Srbiji, uključujući i precizna trasa.

Ali zbog novih okolnosti i sigurnosti građana i srpske delegacije, danas je Vlada Kosova donela odluku da otkaže njegovu posjetu selu Banje. Kao predsjednik Kosova, potpuno razumijem reakciju građana Drenice, koji su izrazili pravednu pobunu protiv takve posjete. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvijek svježe.

Međutim, kada se trudimo za mir i pomirenje, protesti i blokiranje puteva nam uopšte ne pomažu. Zato razumem i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog nemogućnosti da se ova posjeta izvrši.

Svi se moramo suzdržati i demonstrirati minimum kulture, ljudskog razumijevanja i komunikacije. Moramo znati kako da ustanemo sami, nad bolestima i mnogim bolovima. Moramo to učiniti radi mira i pomirenja".

koovo9

Kosovska policija vratila Vučića, on se mještanima obratio telefonom: EVO ŠTA IM JE PORUČIO!

 

Ne propustite