Amerikanci divljaju i pale Nike tenisice: Evo šta je izazvao bijes kod mnogih

Svijet
Amerikanci divljaju i pale Nike tenisice: Evo šta je izazvao bijes kod mnogih
.

Nova Nikeova reklamna kampanja, koja je krenula u ponedjeljak navečer, prikazuje fotografiju Kaepernicka uz tekst: "Vjeruj u nešto. Čak i ako to znači žrtvovanje svega."

Nike je objavio reklamu koja se nastavlja na kampanju koja je ovih dana podijelila Sjedinjene Države. Prosvjed dijela SAD-a je otišao toliko daleko da su mnogi u znak protesta palili svoje Nike tenisice i drugu opremu ovog proizvođača.

p2

Mnogima je, naime, zasmetalo što je Nike za svoju novu kampanju angažirao Colina Kaepernicka, bivšeg igrača američkog nogometa koji je prije dvije godine izazvao bijes američkih desničara jer je tijekom izvođenja američke himne klečao.

p

Kad su Kaepernicka pitali zbog čega nije ustao za vrijeme izvođenja himne, rekao je kako se radi o njegovom prosvjedu zbog niza policijskih ubojstava nenaoružanih crnaca. Nogometaš je cijele sezone nastavio klečati tijekom izvođenja himne, a iako sljedeće sezone nije potpisao ni za jedan klub, nekolicina drugih nogometaša je potaknuta njegovim primjerom nastavila s istom praksom.

Pa je li ovo moguće: Pismo OVE MAJKE danas je dirnulo region, a sada su odgovorni uradili nešto JOŠ GNJUSNIJE!

Nova Nikeova reklamna kampanja, koja je krenula u ponedjeljak navečer, prikazuje fotografiju Kaepernicka uz tekst: "Vjeruj u nešto. Čak i ako to znači žrtvovanje svega."

Kampanja počela u ponedjeljak, spot objavljen danas

p1

Danas je objavljen i spot koji se zove "Dream Crazy", a u svega je nekoliko sati skupio preko 600.000 pogleda. Ta brojka će svakako rasti, a reakcije na YouTubeu su uglavnom pozitivne. U trenutku pisanja ovog članka ima deset puta više pozitivnih reakcija od negativnih.

U spotu se, uz brojne druge sportaše, pojavljuje i Colin Kaepernick.

 

Spaljuju Nike tenisice i pozivaju na bojkot te korporacije

Podsjetimo, nedugo nakon pokretanja nove Nikeove kampanje po društvenim mrežama počele su se pojavljivati snimke uništavanja Nike tenisica, obuće i odjeće. Na nekim snimkama se vidi spaljivanje Nike tenisica, dok su se drugi odlučili pohvaliti izrezivanjem logotipa Nikea sa svojih čarapa. Neki od prosvjednika pozivaju na bojkot Nikea, a mnogi od prosvjednih postova uključuju i hashtag #JustBurnIt, što je igra riječi usmjerena protiv Nikeovog slogana ''Just Do It''.

 

PAKAO U SRBIJI, NE IZLAZITE IZ KUĆA, IZGORJEĆETE ŽIVI: Pogledajte kolika je temperatura izmjerena u Beogradu ( FOTO)

Ne propustite