LAŽU PA OTKIDAJU: Evo šta je zapravo istina o oblačenju žena širom svijeta! Sramota!

E buraz
LAŽU PA OTKIDAJU: Evo šta je zapravo istina o oblačenju žena širom svijeta! Sramota!
.

Život je pun stereotipa i zato bismo željeli da razbijemo neke od najvećih mitova. Ideje o njima nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Kako bismo to dokazali, pozivamo vas na putovanje kroz modne sklonosti žena širom svijeta.

Iran

1

Iako iranski zakoni nalažu da sve žene nose marame kada izlaze u javnost, moderne žene imaju više slobode u biranju odjeće u odnosu na dame u drugim istočnim zemljama. Često žene u Iranu biraju jednaku odjeću kako bi dobile nezaboravna odijela u orijentalnom stilu.

Japan

2

Istina je da djevojke u Japanu vole da se oblače kao iz anime crtaća i da nose štikle i kratke suknje. Međutim, ovu odjeću nose samo neki predstavnici subkulture. Većina žena u Japanu i dalje preferira elegantna odijela sa šarmantnim detaljima koji čini njihov stil jedinstvenim i šik. Obožavaju slatke čarape, ravne siluete i leo nakit.

Francuska

3

Pariski šik je sve o lakonskom obliku i modernom dizajnu. Jednostavna odjeća sa složenim akcentom, nestašne kombinacije, odsustvo pretencioznog i sjajni logo, kao i dodir ženske neozbiljnosti su ono što pariske žene čini da se ističu u stilu.

Italija

4

Uprkos popularnom vjerovanju, ne nose sve italijanske žene dizajnirane haljine i masivan nakit. Zapravo, ovakva odjeća se više može vidjeti na modnim pistama nego na ulicama. Mlađe djevojke više vole obične brendove, dok starije dame biraju elegantniju odjeću. U ovoj zemlji, sve žene brinu o sebi i ažuriraju svoju garderobu na redovnoj osnovi.

Rusija

5

Ruskinje su poznate u svetu po svojoj vrhunskoj ljepoti. Prvi razlog je etnička raznolikost zemlje. Drugo, Ruskinje vole da izgledaju atraktivno i posvećuju dosta vremena svom izgledu. Elegantno obučena dama koja šeta ulicama u visokim potpeticama dok je napolju vrijeme ispod nule uobičajna je stvar. U novije vrijeme žene u velikim gradovima daju sve veću prednost udobnijim odjevnim predmetima. Ipak, Rusija još uvek nije zaboravila svoj stil i ženstvenost.

Velika Britanija

6

Da li mislite da britanske žene i dalje nose klasične kapute i tartan tkaninu svaki dan? Ne! Devojke ovde znaju kako da ukombinuju i dijelove koji izgledaju da ne idu jedno sa drugim. Ne boje se da eksperimentišu sa stilovima i vole da dodaju svjetle akcente u njihovom izgledu. Engleske žene su uvijek jedan korak ispred svjetske mode i ne brinu o trendovima, jer se trendovi stvaraju u Londonu.

Kina

7

Moda u ovoj zemlji se vrlo brzo menja. Ne tako davno, Kina je bila zemlja gdje djevojke nose sve što ugledaju. Danas, međutim, kineske žene stvaraju sopstveni stil. Vole logoe, svjetle akcente i predivan nakit. Ne boje se da eksperimentišu i uvijek traže nešto drugačije.

Azerbejdžan

8

Tradicionalne azerbejdžanske haljine su se razvile kao rezultat dugih procesa materijalne i duhovne kulture azerbejdžanskog naroda. Tekstil i svila su od 17. vijeka bile glavni ukrasi koji su izražavali žensku ljepotu. Ovaj stil se sada nosi samo u selima.

Indija

9

Indija je lijepa, svečana zemlja sa bogatom istorijom i otkrićima kao što su dugmad i šamponi. Odeća varira u zavisnosti od nacionalnosti i geografije, ali je na globalnom nivou muška i ženska odjeća evoluirala od jednostavnih ogrtača do modernog stila.

Meksiko

10

Tradicionalna meksička odjeća otkriva svijet žive, intrigantno izrađene odjeće. Mješavinom evropskih i domaćih meksikanskih elemenata, moderna garderoba je prigrlila omiljene materijale i smjele boje.

Ne propustite