Emir Suljagić se očitovao nakon što je odbačena žalba Ćamila Durakovića: 'Stid me što smo tom čovjeku dali mandat!'

Aktuelno
Emir Suljagić se očitovao nakon što je odbačena žalba Ćamila Durakovića: 'Stid me što smo tom čovjeku dali mandat!'
Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo žalbu nezavisnog kandidata za načelnika Općine Srebrenica o poništenju izbora u toj Općini i ponovno prebrojavanje glasova.

Nakon što je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo žalbu aktuelnog načelnika Općine Srebrenica, Ćamila Durakovića, gleda poništenja izbora u toj Općini i ponovnog prebrojavanja glasova, na svom Facebook profilu očitovao se Emir Suljagić, kazavši da je već ranije upozoravao na to da bi Srebrenica mogla biti izgubljena.

Dr. Suljagić najveću krivicu za "zvaničan gubitak Srebrenice" pripisuje upravo Ćamilu Durakoviću i Stranci demokratske akcije (SDA), a njegove navode prenosimo u cijelosti:

Sada je to i zvanično: izgubili smo Srebrenicu. U aprilu ove godine sam upozorio da postoji velika mogućnost da na lokalnim izborima izgubimo Srebrenicu, tačnije da stranke koje negiraju i slave genocid pobjede na izborima za načelnika i skupštinu. Potom sam mjesecima u tišini posmatrao kako Ćamil Duraković i SDA nepovratno uništavaju rezultat koji su ostvarile desetine aktivista, volontera i simpatizera Glasaću za Srebrenicu i Prvog marta. Nekoliko puta sam pokušao da upozorim, prije svega Durakovića i da ako već nisam dobrodošao u kampanju, pomognem savjetom. Nije čuo ili nije htio da čuje. Kada više nisam mogao da se suzdržim, u septembru sam, dok je Duraković iz New Yorka poručivao kako će trijumfovati po povratku u Srebrenicu, upozorio da će vjerovatan ishod izbora biti predaja Srebrenice u ruke Miloradu Dodiku. I onda salva uvreda. Prvo pisanih. Pa onda usmenih. Stid me, stid me pred Bogom i pred ljudima da smo tom čovjeku prije četiri godine dali mandat da se stara o rodnom mjestu našeg naroda. Kombinacija bahatosti, aljkavosti i nesposobnosti koju je ispoljio Duraković i oni koji su ga podržavali se može opisati samo jednom riječju - izdaja. Jer, biti toliko nesposoban i ne biti u stanju da priznaš vlastitu nesposobnost nije ništa drugo nego izdaja.

suljaga

Durakovićev advokat Nedim Ademović podnio je dvije žalbe Centralnoj izbornoj komisiji BiH i to nakon objave odluke CIK-a o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora. U žalbi 19. oktobra 2016. godine iznijeli su optužbe o nezakonitosti izbornog procesa.

Podsjećamo na tekst Emira Suljagića koji je ranije objavljen na portalu Novi.ba, naslovljen Izdaja Srebrenice.

 

 

Ne propustite