Otac Dženana Memića za Novi.ba: Sljedeći protesti neće biti mirni, kamionima ću blokirati grad

Bosna i Hercegovina
Otac Dženana Memića za Novi.ba: Sljedeći protesti neće biti mirni, kamionima ću blokirati grad
Otac Dženana Memića je, poslije velike sage oko traženja ubice njegovog sina Dženana i još jednog sudskog ročišta u nizu, dugog sudskog procesa te protesta, govorio za Novi.ba.

Otac Dženana Memića je poslije velike sage oko traženja ubice njegovog sina, kazao za Novi.ba da su današnji protesti protekli mirno, ali da će sljedeći put dovesti 100 kamiona kojim će blokirati Sarajevo.

"Protesti su odraz onoga što javnost osjeća i pravi su pokazatelj zainteresovanosti javnosti. Rekao sam da ovo nije samo moj slučaj jer ovo je slučaj svih nas. Ovi protesti su mirnog karaktera, sljedeći neće biti mirni. Dovest ću 100 kamiona da blokiramo grad i da istrajemo u našim zahtjevima'', kazao je Muriz Memić.

Za današnje ročište on je rekao da je ono pokazalo koliko je bio upravu, te da ga je sve podsjećalo na cirkus i farsu, a da sve što je izjavila Alisa Mutap nije istina.

"Današnje ročište me je ubijedilo da sam upravu. Ovo danas čemu sam prisustvovao je farsa i cirkus. Sve što je danas iznijeto je neistina. Sama izjava Alise Mutap je smiješna", kazao je Memić. 

Rad Tužilaštva, MUP-a KS i Suda Muriz je okarakterisao kao očajan. Ističe da je od samog početka bilo mnogo grešaka u istrazi, te da je on ukazivao na greške, ali da je isključen iz istrage.

"Nisam zadovoljan njihovim radom od samog početka, ukazivao sam na njihove greške i na propuste, ali ja kao oštećeni prema zakonu nemam nikakva prava i ne mogu uticati na tok istrage. Mi smo njima ukazivali na propuste, ali nas nisu shvatili ozbiljno. Oni nisu znali da sam tako uporan čovjek, neću stati i gonit ću ih do kraja svijeta", naglašava Memić.

"Od samog početka istraga nije išla pravim smjerom", kazao je Muriz, dodavši da je puštanje Alise Mutap na slobodu bio prvi propust, jer je ona odnijela krvavu odjeću na sebi, a da danas sve što je izjavila u Tužilaštvu nije istina.

"Prvi propust je ne hapšenje Alise Mutap te noći. Ona je nakon bolnice otišla šetati, na sebi je odnijela krvavu garderobu. Danas sve što je rekla u Tužilaštvu nije istina. Istraga od početka je bila 'zaključana'", rekao je Dženanov otac.

Muriz upire prstom u Tužilaštvo i MUP kao glavne krivce zašto je ubica njegovog sina još na slobodi. Kako kaže komesar MUP-a nije dao dokumentaciju istražnom tijelu koje je zaduženo za praćenje istrage. Komesar je zaključio da je istraga provedena prema protokolu, a policajac koji je također bio svjedok mijenjao je izjavu.

"Trenutno glavni krivci su Tužilaštvo i MUP. Nevjerovatno je da komesar MUP-a ne da dokumentaciju istražnom tijelu koje je formirano da prati tok istrage. Tužilaštvo je trebalo da sankcioniše policajca koji je dao različite izjave, ali oni su poslali dopis komesaru da provede istragu koji je ocijenio da je istraga provedena bez greške, a ja sam dobio dopis da je taj policijac mijenjao izjavu. Dakle, naše Tužilaštvo i MUP ne funkcionišu", zaključio me Muriz.

Ne propustite