Liga prvaka: Teška pobjeda Juventusa u Lyonu, očekivana petarda Reala

Fudbal
Liga prvaka: Teška pobjeda Juventusa u Lyonu, očekivana petarda Reala
Odigran je prvi dio trećeg kola Lige prvaka u fudbalu, a večeras su rezultati bili prilično očekivani.

Odigran je prvi dio trećeg kola Lige prvaka u fudbalu, a večeras su rezultati bili prilično očekivani.

Grupa E:

U grupi E smo vidjeli dva remija, pa će ova grupa biti najinteresantnija do kraja, pošto su svi klubovi smješteni unutar tri boda razlike. Bayer i Tottehnam su odigrali bez golova u Leverkusenu, dok su u Moskvi CSKA i Monaco remizirali 1:1.

Grupa F:

Real Madrid je bio apsolutni favorit u utakmici protiv Legije na svom terenu, a rezultat je bio u skladu sa očekivanjima. Završeno je rezultatom 5:1, a najinteresantnije od svega je da Cristiano Ronaldo nije postigao nijedan od pet golova Reala. Redom su pogađali Gareth Bale, Marco Asencio, Lucas i Alvaro Morata, uz jedan autogol, dok je za goste penal realizovao Miroslav Radović. U derbiju grupe, Dortmund je na gostovanju kod Sportinga slavio rezultatom 2:1 golovima Aubameyanga i Weigla. 

Grupa G:

Sjajni Leicester je jedini tim koji je večeras zadržao stopostotan učinak, te je minimalnim rezultatom slavio protiv Kopenhagena na svom terenu. Alžirska kombinacija Slimani-Mahrez je rezultirala jedinim pogotkom na utakmici, a postigao ga je najbolji igrač Leicestera iz prošle sezone. Porto je u posljednjim sekundama došao do pobjede iz jedanaesterca na gostovanju kod Club Bruggea i to nakon teškog preokreta rezultatom 1:2.

Grupa H:

Juventus je na gostovanju kod Lyona stigao do teške pobjede sa igračem manje, a naš Miralem Pjanić je odigrao sjajan meč. Kolumbijac Juan Cuadrado je postigao fantastičan pogodak za slavlje gostiju, dok je istim rezultatom Sevilla bila bolja od Dinama u Zagrebu.

Ne propustite