Plavi i Bordo tabor najavili spektakl: Priželjkuju pobjede

Fudbal
Plavi i Bordo tabor najavili spektakl: Priželjkuju pobjede
Danas je pred 109. vječiti drebi u 11 sati održana zajednička press konferencija dva stara gradska rivala Željezničara i Sarajeva, a u nastavku pročitajte šta su rekli kapiteni, te treneri obje momčadi.

Danas je pred 109. vječiti drebi u 11 sati održana zajednička press konferencija dva stara gradska rivala Željezničara i Sarajeva, a u nastavku pročitajte šta su rekli kapiteni, te treneri obje momčadi.

Šef struke Plavih, Slavko Petrović, je kazao da nema iznenađenja među rivalima, te da Željo neće kalkulisati na derbiju.

– Sigurno je ovo najveći derbi u državi. Volio bih da moj prvi derbi protekne fer i na terenu i na tribinama, a naravno volio bih osvojiti tri boda. Momentalno imamo problem sa Radinovićem, sutra ćemo saznati da li će biti među prvih 8 jer tri dana nije trenirao. Pokušali smo u ovih 15 dana da dignemo ekipu fizičku. Radili smo jako naporno, u tri dana smo odradili šest treninga. Mislim da ni mi ne možemo iznenaditi Sarajevo niti oni nas. Nema tu u suštini nikakvih iznenađenja. Možda znamo njihovih prvih 11 i oni naše. Odlučit će veća želja i sreća, kao i kod svih derbija na svijetu, kazao je Slavko Petrović dodavši:

– Jednostavno želimo pobjedu, pobjeda dovodi ekipu tamo gdje ima realne šanse za borbu za evropu. Nadam se da će s obje strane biti ofanzivan fudbal.

Potom je nedjeljni derbi najavio i kapiten Željezničara, Aleksandar Kosorić.

– Atmosfera u ekipi je odlična. Imamo neki period dobrih igara, iako te ne igra neku bitnu ulogu u derbiju. Ova utakmica je uvijek više od tri boda. Sitnice odluče pobjednika. Moramo biti skoncentrisani od početka i ja se nadam da ćemo mi biti ti koji će slaviti. Iskoristili smo ovu pauzu na najbolji mogući način da se skoncetrišemo, dodatni motiv nam nije potreban, sam motiv je derbi. Pozivam navijače da nas podrže i da naprave fer ambijent kao i uvijek kad igramo na Koševu, rekao je Aleksandar Kosorić.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mehmed Janjoš, ističe da svi koji igraju derbi trebaju biti privilegovani.

– Kao i uobičajno mislim da smo mi učesnici derbija privilegovani ljudi. Objektivno, uvažavajući sve ekipe, derbi je nešto posebno. Što se tiče igračkog kadra, Balić i Anđušić su suspendovani, Ahmetović ima problema sa skočnim zglobom, ali mislim da će biti spreman. Derbi je karakteristična utakmica, jedan detalj odlučuje. Željo i Sarajevo imaju sjajnu seriju bez poraza, očekujem dobru utakmicu i da pokažemo svima u okolinu da je Sarajevo grad sporta, riječi su Mehmeda Janjoša.

O atmosferi među ekipom i očekivanjima od derbija govorio je i kapiten Sarajeva, Haris Duljević.

– Što se tiče atmosfere ona je dobra. I mi i Željo smo u usponu forme. Nadamo se da ćemo dati maksimum. Svi željno očekujemo derbi i nadamo se pozitivnom rezultatu. Iskreno ova pauza je za mene došla u najbolje vrijeme i biću spreman sto posto za nedjelju i kao kapiten moram dati svoj maksimum i predvoditi ekipu, istakao je Haris Duljević.

Ne propustite