Počinje Euroliga! Fenerbahce i dva španska giganta u borbi za sam vrh

Košarka
Počinje Euroliga! Fenerbahce i dva španska giganta u borbi za sam vrh
Danas počinje novo izdanje najjačeg košarkaškog takmičenja u Europi Eurolige.

Piše: Dino PAJO

Danas počinje novo izdanje najjačeg košarkaškog takmičenja u Europi Eurolige.

Nakon višemjesečne pauze, vrijeme je da se klupska košarka vrati na TV ekrane u Europi, a danas je na programu zvanično otvorenje u Madridu, gdje će Real Madrid otvoriti takmičenje protiv Olympiakosa.

Kada su u pitanju klubovi koji nastupaju, ove sezone imamo tri velika kandidata za titulu i prava bi senzacija bila ukoliko neko od tri ekipe ne dođe do titule. Real Madrid, Barcelona i pogotovo Fenerbahce su spremni učiniti korak više u odnosu na prošlu sezonu i osvojiti takmičenje.

Za Barcelonu i Real važe iste stvari. Bogati španski klubovi imaju najjače rostere, strašne stručnjake na klupi i bar Final-four ne bi trebao doći u pitanje. Real je ostao bez Sergija Rodrigueza, ali je zato tim uigraniji i spreman za titulu. Rice, Claver i Koponen su stigli u novu Barcelunu, vidjet ćemo kako će se uklopiti. Jedini deficit Barcelone u odnosu na Real je nešto kraća klupa, pošto tu Realu niko ne može parirati u Europi.

Ipak, možda i najveći favorit stiže iz Istanbula. Riječ je o Fenerbahceu koji je u dvije protekle sezone bio drugoplasirani u Euroligi. Ove godine su spremni za korak više, sve zvijezde su ostale u timu, mnogo su iskusnije, a još je tu i veliko pojačanje iz Avellina James Nunnally, najbolji šuter italijanskog prvenstva.

Ipak, Euroliga nas je navikla da favorite nikada ne smijemo proglašavati pobjednicima na kraju,a posebno se to odnosi na nekada velike ekipe iz istočne Europe koje se nadaju velikom povratku ove sezone.

Ne propustite