Mioković za Novi.ba: Ovo što se desilo u Sarajevu je crta ispod koje ne smije da se ide [VIDEO]

Aktuelno
Mioković za Novi.ba: Ovo što se desilo u Sarajevu je crta ispod koje ne smije da se ide  [VIDEO]
"Ovo što se desilo i što se dešava u Sarajevu, ovaj tužni i užasni događaj je crta ispod koje ne treba i ne smije da se ide, ovo mora pokrenuti zakonodavce na svim nivoima - kantonalnom, federalnom, ako hoćete i državnom - da se sistem odgovornosti, prije svega, sistem civilne kontrole nad radom policije digne na značajno viši nivo i da se precizira da čovjek u uniformi polaže račun onome ko je legalno i legitimno izabran na izborima u ovoj zemlji" - kazao je za Novi.ba Dragan Mioković, dugogodišnji policijski službenik u našoj zemlji.

"Ovo što se desilo i što se dešava u Sarajevu, ovaj tužni i užasni događaj je crta ispod koje ne treba i ne smije da se ide, ovo mora pokrenuti zakonodavce na svim nivoima - kantonalnom, federalnom, ako hoćete i državnom - da se sistem odgovornosti, prije svega, sistem civilne kontrole nad radom policije digne na značajno viši nivo i da se precizira da čovjek u uniformi polaže račun onome ko je legalno i legitimno izabran na izborima u ovoj zemlji" - kazao je za Novi.ba Dragan Mioković, dugogodišnji policijski službenik u našoj zemlji. 

Kako je kazao, poražavajuća je činjenica da su dvije djevojke poginule zato što su prelazile ulicu na zeleno svjetlo i to je strašno, zastrašujeće je to što živimo u gradu sa osobama koje su u stanju da tako nešto urade - dakle, da voze gradskim ulicama iznad 100 km/h, da udare nekoga tj. ubiju i onda nakon svega toga pobjegnu. 

"Kriminalci uspijevaju da pobjegnu, u opisu njihovog posla je da pobjegnu i to nije ništa ekskluzivno" - ističe Mioković. Međutim, ono što je katastrofalno, kako tvrdi, je to što je kompletan MUP jučer ujutro obavijestio javnost da svaki policajac u BiH traga za ubicom djevojčica, potom isti taj dan - navečer - isto ministarstvo, saopštava da je prije nego što je dato prvo obavještenje o potrazi za ubicom - on već napustio teritoriju BiH. "Profesionalno gledano to je nešto što građanima šalje poruku da sigurnosne agencije nisu u stanju da odgovore ovakvoj vrsti izazova" - kazao je Mioković za naš portal. 

U nastavku pogledajte kompletan intervju koji je za Novi.ba dao dugodišnji policijski službenik u KS Dragan Mioković. 

 

 

 

 

 

Ne propustite