Danas brojanje glasova iz Srebrenice, kolegij CIK-a o izborima u Stocu

Aktuelno
Danas brojanje glasova iz Srebrenice, kolegij CIK-a o izborima u Stocu
U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu danas će se u 15 sati brojati glasovi s pet biračkih mjesta iz Srebrenice. Brojanje glasova će biti obavljeno uz prisustvo posmatrača.

U Glavnom centru za brojanje glasova  u Sarajevu danas će se u 15 sati brojati glasovi s pet biračkih mjesta iz Srebrenice. Brojanje glasova će biti obavljeno uz prisustvo posmatrača.

Vreće s glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su u subotu uvečer u 19.00 sati u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.

Pored toga, kontrolno brojanje po službenoj dužnosti trebalo bi biti izvršeno i s nekoliko biračkih mjesta u sarajevskoj Općini Centar, Banja Luci i Pelagićevu.  

- Bez obzira na zaključak u vezi sa Srebrenicom, trebali bi se brojati glasovi s još nekih desetak mjesta. Rezultati s tih prebrojanih mjesta i plus rezultati putem pošte, mobilnih timova, u odsutnosti i nepotvrđeni omogućavaju da se steknu uvjeti da CIK BiH donese odluku o utvrđivanju rezultata Lokalnih izbora u BiH, bez opštine Stolac - kazao je ranije Feni predsjednik CIK-a Ahmet Šantić.

Odgovarajući na pitanje kada će CIK donijeti odluku za izbore u općini Stolac, kazao je da će se to pitanje razmatrati danas na sjednici Kolegija CIK-a.

- Mislim da su se stekli svi uslovi, te ćemo vidjeti koji su to modaliteti za odluku o ponavljanju izbora u Stocu i da poništimo izbore. Tu nema nikakve dileme, čekali smo kompletnu dokumentaciju iz Stoca, koja nam treba stići u toku ponedjeljka – rekao je Šantić.

(Fena)

Ne propustite