Sedam godina od ubistva Vedrana Puljića, navijači protestovali ispred Ambasade Hrvatske [VIDEO]

Bosna i Hercegovina
Sedam godina od ubistva Vedrana Puljića, navijači protestovali ispred Ambasade Hrvatske [VIDEO]
04. oktobra 2009. godine, ubijen je Vedran Puljić navijač fudbalskog kluba Sarajevo. Tada 24-godišnji Vedran ubijen je kukavički i na svirep način, iz vatenog oružja u neredima. Ubio ga je policajac, koji za to ubistvo još nikada nije odgovarao.

04. oktobra 2009. godine ubijen je Vedran Puljić - navijač fudbalskog kluba Sarajevo. 24-godišnji Vedran ubijen je kukavički i na svirep način, iz vatenog oružja u neredima. Ubio ga je policajac, koji za to ubistvo još nikada nije odgovarao. 

S tim u vezi navijači FK Sarajevo okupili su se danas ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

hz-vedran-puljic

Naime, masovni neredi izbili su u popodnevnim satima u neposrednoj blizini stadiona Pecara, pred utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo. 

Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom te da je preminuo na putu do bolnice, iako su prisutni navijači tvrdili suprotno. Naposlijetku se obdukcijom i dokazalo - Vedran je vatrenim oružjem ustrijeljen u glavu. Za ubistvo je osumnjičen Oliver Knezović, rođeni Sarajlija (tada) sa prebivalištem u Širokom Brijegu. On se iste noći predao policiji i priznao da je pucao prema navijačima. Ipak, "pod čudinim" okolnostima je pobjegao iz zatvora u Hrvatsku.

U februaru prošle godine Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića. U optužnici stoji da se  Knezović tereti da je ispalio čak deset hitaca sa udaljenosti od 54 - 5 metara u osobe ispred stadiona, gdje se trebala odigrati nogometna utakmica - Puljića je pogodio hicem u glavu od kojeg je mladić na mjestu izdahnuo.

Još uvijek nije poznato kada će početi suđenje Knezoviću. Pravda za Vedrana nedostižna je bila, nažalost i u BiH, krivci za izbijanje nereda i njegovu smrt nikad nisu pronađeni.   

 

vedran-puljic

U sjećanje na Vedrana, prije nekoliko godina FK Sarajevo je sjevernu tribinu nazvao "Tribina SJEVER- VEDRAN PULJIĆ".

Ne propustite