Spektakl u Vigu: Celta nadigrala Katalonce zahvaljujući očajnom Ter Stegenu

Fudbal
Spektakl u Vigu: Celta nadigrala Katalonce zahvaljujući očajnom Ter Stegenu
Kakav šok za Barcelonu! Kada su stizali na gostovanje kod Celte znali su da neće biti ugodno, jer nikada nije, ali da će baš u nešto više od 10 minuta primiti tri pogotka - to je malo ko mogao očekivati!

Kakav šok za Barcelonu! Kada su stizali na gostovanje kod Celte znali su da neće biti ugodno, jer nikada nije, ali da će baš u nešto više od 10 minuta primiti tri pogotka - to je malo ko mogao očekivati! Na kraju, Celta je u odličnom meču slavila sa 4:3.

Prvom primljenom pogotku prethodila je greška Ter Stegena koji je u 22. minuti pogriješio i dodavanju prema Busquetsu. Celta je to iskoristila za brzu kontru, Sisto se našao sam pred njemačkim golmanom i bez problema ga je savladao.

U 31. minuti je već bilo i 2:0. Luis Suarez je ovoga puta izgubio loptu, Pique nije stigao blokirati, a Iago Aspas je pospremio loptu uz desnu stativu.

I samo dvije minute kasnije novi šok za večeras očajnog Ter Stegena i nova lopta koju je mora vaditi iz svoje mreže. U pokušaju da presiječe ubačaj, Jeremy Mathieu je pospremio loptu u vlastiti gol.

Prvi je to put još od oktobra 2007. godine da su primili tri pogotka u prvom poluvremenu, tada ih je Villarreal dobio s 3:1.

Barcelona se u nastavku ipak uspjela razbuditi, a tome je pomogao i ulazak u igru Andresa Inijeste na poluvremenu. Bio je to njegov 600. službeni nastup u dresu Barcelone čime je drugi igrač u povijesti kluba po broju nastupa. Više ima samo Xavi koji je dres Barce nosio u 767 utakmica.

Iniesta je u 58. minuti ubacio loptu iz kornera na peterac, domaći golman je otišao u prazno, a Gerard Pique je loptu pospremio u mrežu.

Samo pet minuta kasnije u kaznenom je prostoru srušen Andre Gomes, a Neymar je bio siguran s bijele tačke.

Kasnije je Barcelona oštećena i za nedosuđeni penal nad Neymarom, a onda je sve šokirala neviđena glupost njemačkog golmana.

Naime, Ter Stegen je u 77. minuti potpuno riješilo utakmicu tako što je dobio povratnu loptu od svoje odbrane. Umjesto da mirno ispuca loptu ili doda nekom od saigrača, on je pogodio Celtinog igrača Pabla Pedra Hernandeza. Od Hernandeza se lopta odbila u stativu pa u mrežu.

Do kraja je Barca postigla još jedan pogodak preko Piquea, a upravo je on s Neymarom u samom finišu mogao donijeti bar bod svom timu. Ipak, ostalo je 4:3 za Celtu.

Ne propustite