Jednostavan test s vodom: Otkrijte koliko je zdrava vaša kosa

Objavljeno:28.09.2016 - 16:00
A A A Times Arial

Znate li koliko je zapravo zdrava vaša kosa? Možda ste primjetili da su vam vrhovi ispucali, a kosa suha i beživotna. Ipak, niste sigurni je li razlog tome pogrešna njega kose ili je problem u samoj kosi. Stoga ti otkrivamo jednostavan tekst koji će otkriti je li tvoja kosa zdrava ili ne.

Uzmite vrh pramena kose u ruku te ga potopite u čaši vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, vaša kosa je u stanju "visoke poroznosti", odnosno slaba i lomljiva te neotporna na vanjske utjecaje.

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz vanjski sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod utjecajem vode nakovrča, gubi sjaj ili boja brže blijedi.

Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola šalice meda pomiješane s dvije čajne žličice maslinova ulja na čistu, vlažnu kosu. Ostavi da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smjesu možete dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

 

  
 
 
 

Sponsored by Luponmedia