Provjerite: Trebam li noćnu kremu?

Moda i ljepota
Provjerite: Trebam li noćnu kremu?
Ako dehidracija kože doseže vrhunac između 23 i 4 sata, a lice vam je ujutro isušeno, nemate se što pitati. Predlažemo njegu usklađenu s bioritmom tijela

Ako dehidracija kože doseže vrhunac između 23 i 4 sata, a lice vam je ujutro isušeno, nemate se što pitati. Predlažemo njegu usklađenu s bioritmom tijela

Evo kako možete pomoći svome licu da preživi najveće razdoblje ‘suše’ tijekom noći…

3 faze noćne aktivnosti kože

Prva i ključna, faza opuštanja, počinje oko 17 sati. Već tada poželjno je nanijeti noćnu kremu kako bi se iskoristio sav regeneracijski potencijal kože.

Druga, faza prodiranja vlage u kožu, počinje od 20 sati. Kožu doslovce preplavljuju hranjivi sastojci koje iz dubljih slojeva ‘pumpa’ u površinski, optimalno ih raspoređujući po svim stanicama.

Treća faza odvija se od 22 do 24 sata. U tom razdoblju dolazi do povećane diobe stanica koja je gotovo sedam puta veća nego ona tijekom dana. U bazalnoj membrani (donjem sloju epidermisa) stanice-majke dijele se i kreiraju nove, ‘svježe’ stanice kože. Dolazi do obnove i ‘saniranja’ štete nastale tijekom dana zbog UV-zraka, toksina iz okoliša i sličnih štetočina. Koža je u to doba posebno prijemčiva za njegujuće sastojke.

Kakvu ‘opremu’ treba imati proizvod za noćnu njegu?

Hidratacija. Važno je da kontirnuirano ‘navodnjava’ kožu jer njena vlažnost noću opada za jednu trećinu.

Opuštanje. Zatim je mora opustiti i umiriti jer joj treba oporavak od trauma proživljenih tijekom dana, a u tome su posebno učinkoviti ekstrakti biljaka poput kamilice i lavande.

Obnova. Enzimi i proteini trebaju zaštititi stanice i povećati regeneracijske sposobnosti kože. Također valja potaknuti mikrocirkulaciju kako bi stanice preko krvi dobile kisik i hranjive tvari pa svaki preparat pokušajte nanositi nježnim masažnim pokretima.

(elle.hr)

Ne propustite