Kako da potrošite svu šminku iz ambalaže

Moda i ljepota
Kako da potrošite svu šminku iz ambalaže
Znate ono kad vam u bočici pudera ostane još, ali ne možete ga nikako iscijediti... Imamo rješenje.

Znate ono kad vam u bočici pudera ostane još, ali ne možete ga nikako iscijediti... Imamo rješenje.
Živimo u vremenu u kojem se trendovi u šminkanju smjenjuju munjevitom brzinom, dok se na tržištu gotovo svakog dana pojavljuje neki novi make-up proizvod. Šminka je nerijetko u velikoj mjeri i skupa, te nam je važno da je potrošimo do kraja i iz nje izvučemo ono najbolje. Stoga pogledajte uz koje trikove svoju šminku možete maksimalno iskoristiti!


Pomiješajte puder i losion

Kako biste dobili toniranu hidratantnu kremu, pomiješajte u zasebnoj bočici malo pudera i losiona za lice. Zahvaljujući ovom proizvodu, rjeđe ćete koristiti puder, a koža će vam biti hidratiziranija nego ikada dosad.

Izrežite tube

Make-up, koji je pakiran u tubama (poput onih za kreme) ponekad je teško potrošiti do kraja. Stoga, kada vidite da je vaš proizvod pri kraju, prerežite tubu poprečno – iznenadit ćete koliko je još proizvoda ostalo unutra, a možete ga prebaciti i u posebnu posudu.

Stavite sjajilo za usne u toplu vodu

Sjajilo za usne često se prilijepi za zidove tubice u kojoj se nalazi, te ga je teško pokupiti aplikatorom. Kako biste ipak iskoristili sjajilo do samog kraja, zatvorenu tubicu potopite u šalicu s toplom vodom koja će “otopiti” ostatke proizvoda. Isti trik možete primijeniti i na maskaru!

Operite četkice za šminku

Prljave četkice za šminku na sebi skupljaju bakterije i dodatno kontaminiraju vaš make-up. Ne samo da je ovo nehigijenski, već čini da trošite više šminke nego što je to potrebno. Na tržištu možete naći brojne proizvode koji su namijenjeni čišćenju četkica, a poslužit će vam i baby šampon.

Koristite primer

Prije šminkanja, uvijek na lice nanesite primer. Primeri pomažu da vam make-up traje duže nego što je to predviđeno, a što vam make-up druže traje – to je manje neophodno da ga iznova nanosite i popravljate.

Nanosite ruž četkicom

Četkica će vam omogućiti da nanesete ruž što preciznije, ali i da trošite manje proizvoda nego što je to potrebno. Također, četkicu možete iskoristiti i za to da pokupite ostatak ruža kada ga gotovo u potpunosti iskoristite.

 

Ne propustite