U 17 SATI

Sarajevo Champions Challenge: Reprezentacija BiH danas debituje pred svojim navijačima

Objavljeno:23.09.2016 - 09:07
A A A Times Arial

Povodom održavanja Osmog međunarodnog vaterpolo turnira „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2016“, koji će se održati od 23. do 25. septmebra 2016. godine, danas je u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka održana Konferencija za medije.

Učesnici konferecije bili su Abdulah Skaka, dogradonačelnik Grada Sarajeva, Emir Tahmiščija, potpredsjednik Vaterpolo saveza BiH i Avdija Hasanović – direktora Olimpijskog bazena Otoka.

Zajednička ocjena učesnika konferencije je da se kroz organizaciju ovog turnira direktno radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada.

Posebno je istaknuto premijerno učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru, što je dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji.

Reprezentaciju BiH će sačinjavati igrači klubova iz Banjaluke, Neuma i Sarajeva.

Osmi međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo Champions Challenge 2016" bit će održan od 23. do 25. septembra na olimpijskom bazenu Otoka.

Na turniru će nastupiti beogradska Crvena zvezda, Jadran iz Splita i Primorac iz Kotora, a premijerni nastup imat će vaterpolo reprezentacija BiH.

Pokrovitelji turnira su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Gradska uprava Grada Sarajeva. 

Na dosadašnjim turnirima, između ostalih, učestvovali su: Mladost (Zagreb), Jug (Dubrovnik), Primorac (Kotor), Jadran (Split), Vašaš (Budimpešta), Crvena zvezda, Galatasaray, reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Svečano otvaranje bit će održano danas u 17.00 sati, a u susretima 1. kola igrat će reprezentacija BiH i Jadran (17.30 sati) te Crvena Zvezda i Primora (19.00). 

U subotu su na programu susreti BiH - Primorac (18.00) i Jadran - Crvena Zvezda (19.30), dok se u nedjelju, zadnjeg dana turnira, sastaju Jadran - Primora (10.30) i Crvena Zvezda - BiH.

Ceremonija proglašenja pobjednika na programu je u nedjelju od 13.00 sati.