Volio je Ljilju i kafanu: Dvije i po decenije od smrti Tome Zdravkovića!

Nostalgija
Volio je Ljilju i kafanu: Dvije i po decenije od smrti Tome Zdravkovića!
Ove godine navršavaju se dvije i po decenije otkako Toma Zdravković nije s nama.

Ove godine navršavaju se dvije i po decenije otkako Toma Zdravković nije s nama.

U čast prvog boema, najveće zvijezde regiona pjevaće njegove neprolazne hitove 28. septembra u Kombank areni. A Tomine pjesme bile su istinite, inspirisane njegovim ljubavima, prijateljima, kafanskim životom.

Jedan od najvećih hitova „Za Ljiljanu“ posvećen je jednoj od najljepših domaćih glumica Ljiljani Blagojević.

toma-zdravkovic-pevaci-pesme-estrada-ljiljana-blagojevic-foto-dragana-udovi-1473018137-984321

- Tačno je, stihovi te numere posvećeni su upravo meni. Bilo je to 1982. godine dok sam snimala popularnu seriju „Doktorka na selu“, u kojoj je, između ostalih, gostovao i pokojni Toma. Verovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da napiše „Za Ljiljanu“ - priznala je gospoda Blagojević za Kurir.

Pored lijepih žena, volio je i kafane. Čak i u godinama kad je teška bolest uzimala danak, Toma se nije predavao, niti je dozvolio da mu zdravstveni problem utiču na stil života. Naprotiv, i dalje je, kako svjedoče oni koji su ga poznavali, iz bolnice išao u kafanu. Pjevačica Snežana Đurišić kaže da je pjesma „Dotako sam dno života“ nastala u vrijeme kad je bio na operacijama.

- Lekari su mu zabranili da konzumira alkohol, a on je na to odgovorio pesmom „Kafana je moja sudbina“. Alkohol je, nažalost, kod njega uzeo danak. Mi smo svi to znali, nismo se slagali s tim, ali smo ga i razumeli. To je put koji je odabrao i takvog smo ga i voleli - kaže Snežana.

 

(Kurir.rs)

Ne propustite