Melanie Trump tuži "Daily mail"

Svijet
Melanie Trump tuži "Daily mail"
Melani Trump, supruga republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, tužila je Daily Mail Online i blogere za širenje lažnih informacija o njenoj prošlosti za koje vjeruje da su "strašno štetne" po njen ugled, saopštio je njen advokat.

Melanie Trump, supruga republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, tužila je Daily Mail Online i blogere za širenje lažnih informacija o njenoj prošlosti za koje vjeruje da su "strašno štetne" po njen ugled, saopštio je njen advokat.

Daily Mail je prošlog mjeseca u svom članku prenio navode iz jednog slovenskog časopisa da je agencija za koju je Melanie radila u New Yorku devedesetih godina pružala i usluge eskorta, povezujući bogate klijente sa ženama za seksualne usluge.
 
Trump je 22. augusta obavijestila britanski list i druge novinske organizacije da će poduzeti pravne mjere a njen advokat, Charles Harder, je tada u emailu navode nazvao "otvorenim laganjem".
 
"Tuženi su iznijeli nekoliko navoda o gospođi Trump koji su 100 posto netočni i strahovito štetni po njen osobni i profesionalni ugled"
, napisao je Harder u izjavi od četvrtka. Tužba je podnesena na sudu u Montgomeryju u američkoj saveznoj državi Maryland.
 
Daily Mail još nije odgovorio na zahtjev za komentar tužbe.

U tužbi se tvrdi da je bloger iz Marylanda Webster Griffin Tarpley objavio "lažne i klevetničke izjave" o gospođi Trump, uključujući i onu da je bivša manekenka pretrpjela i "potpuni živčani slom".
 
"Djela tuženika su toliko krajnje zlonamjerna i štetna po gospođu Trump da se šteta koja joj je nanesena procjenjuje na 150 miliona dolara", naveo je njen odvjetnik u izjavi.
Melanie Trump, koja ima i svoju liniju nakita, rođena je u Sloveniji a u New York se preselila devedesetih godina prošlog stoljeća. Za predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa udala se 2005. godine.

Ne propustite