Janjoš: Najpotrebnije nam je zajedništvo i da damo sve od sebe za bordo dres

Fudbal
Janjoš: Najpotrebnije nam je zajedništvo i da damo sve od sebe za bordo dres
Fudbalski klub Sarajevo veoma loše je startao novu sezonu, a kao spasilac na Koševo je stigao Mehmed Janjoš.

Fudbalski klub Sarajevo veoma loše je startao novu sezonu, a kao spasilac na Koševo je stigao Mehmed Janjoš.

Legendarni igrač po treći put će zasjesti na klupu koševskog premijerligaša.

"Hvala svima na dobrodošlici. Najljepše se vratiti kući, ali ja nisam nikad odlazio iz FK Sarajevo. Vojnik sam kluba Vrijeme je pred nama i pokazaće koliko je ovaj stručni štab zapravo može", poručio je na predstavljanju popularni Čala, pa nastavio:

"Sada nam je najpotrebnije zajedništvo, već je sedam kola prošlo i sve je bliže polusezona. Trebamo pružiti maksimalan napor, dati sve od sebe i onda vidjeti šta dalje".

Priznao je da je pratio Bordo klub u proteklom periodu.

"Gledao sam utakmice, upoznat sam s igračkim kadrom, a i nadam se da ću još bolje ekipu upoznati na mini pripremama u Čitluku. Sigurno da imamo potencijal i možemo se boriti za Evropu. Istina, samopouzdanje je poljuljano, a igrači prave neshvatljive greške. Morat ćemo s trenutnim kadrom izvuči maksimum", jasan je Janjoš, naglasivši da će Bordo klub morati igrati znatno agresivnije i postizati više golova.

Za kraj, pozvao je i navijače na jedinstvo.

"FK Sarajevo ne može bez navijača, ali igrači moraju imati odgovornost. Svi mi u klubu moramo nastojati da navijači odu sretni sa stadiona. Na nama je sve da učinimo kako bi navijači dolazili na utakmice", zakljkučio je Janjoš.

Legendi Bordo kluba ovo će biti treći mandat na klupi voljenog kluba, a u radu će mu pomagati također bivši igrači Sarajeva - Senad Repuh i Zijad Švrakić.

Irfan Handžić biće trener golmana, dok je Slobodan Klačar kondicioni trener.

Janjoš je u trenerskoj karijeri, osim Sarajeva, vodio i Jedinstvo iz Bihaća, te Olimpic.

Ne propustite