Široki protiv Krupe pokazao svoje pravo lice: Lagana pobjeda za priključak vrhu

Fudbal
Široki protiv Krupe pokazao svoje pravo lice: Lagana pobjeda za priključak vrhu
U okviru 6. kola BHT Premijer lige Široki Brijeg je na Pecari slavio ubjedljvu pobjedu protiv gostujuće Krupe rezultatom 3:1.

U okviru 6. kola BHT Premijer lige Široki Brijeg je na Pecari slavio ubjedljvu pobjedu protiv gostujuće Krupe rezultatom 3:1.

Široki je bolje otvorio utakmicu i već u 4. minuti domaći prijete golmanu gostiju udarcem sa 20ak metara. U 10. minut najbolji strijelac BHT Premijer lige Elvir Koljić je pokušao ugroziti mrežu Solde, ali je bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije, na drugoj strani je Plazonić pokušao, ali se rezultat nije mijenjao.

Igrala se 31. minuta kada je Vukotić loptu sa gol crte izbio glavom u teren, te tako spasio svoju momčad, a osam minute kasnije Krstanović je promašio odličnu šansu, kada je se nekoliko metara od gola šutirao pravo u golmana Ilića. Već u narednom napadu i Baraban je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. 

Do kraja poluvremena je svoj udarac okušao i Bralić, ali je Ilić to odbranio i loptu poslao u korner, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. U nastavku Široki kreće još ofanzivnije. Već u 47. minuti Wagner je imao priliku iz slobodnjaka sa nekih 19 metara, ali je loše šutirao.

Konačno u 61. minuti domaći dolaze u vodstvo, a Bralić je strijelac. Samo osam minuta kasnije, nova lopta u mreži gostiju, a ovaj put se Baraban upisuje u strijelce. Nakon toga, domaći su nastavili kontrolisati utakmicu, da bi onda u 86. minuti rezervista Barić postigao prelijep pogodak za 3:0.

Konačno, u trećoj minuti sudijske nadoknade Jašarević postiže utješni pogodak za goste.

Široki Brijeg - Krupa 3:1 (Bralić 61', Barban 69', Barić 86'; Jašarević 90+3')

Stadion: Pecara. Glavni sudija: Mulahasanović Adis (Sarajevo). 

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Plazanović, Krstanović, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Sesar, Brekalo, Bralić, Marković

KRUPA: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Milutinović, Vukotić, Čomor, Cvijanović, Mijić, Aleksić, Mirković

Ne propustite