Radnik krizu ostavio iza sebe: Visokim rezultatom slavili protiv Viteza

Fudbal
 Radnik krizu ostavio iza sebe: Visokim rezultatom slavili protiv Viteza
Radnik je u utakmici 6. kola BH Telecom Premijer lige igranoj na Gradskom stadionu u Vitezu savladao istoimenog domaćina sa 1:4.

Radnik je u utakmici 6. kola BH Telecom Premijer lige igranoj na Gradskom stadionu u Vitezu savladao istoimenog domaćina sa 1:4.

Prvo poluvrijeme nije donijelo naročito dobar fudbal sve do samog finiša. U 3. minuti Kokot je pokušao sa distance, ali lopta je na putu do gola pogodila nekoga i završila je u korneru. U 23. minuti ponovo je Kokot prijetio. Dedić je ubacio iz kornera, a napadač Viteza je glavom šutirao, međutim Lučić je bio na mjestu. Kapetan se lijepo namjestio na volej sa vrha kaznenog prostora u 38. minuti, ali je loše zahvatio loptu koja je otišla preko gola.

Ipak, iako su domaći bili aktivniji, iz prvog pravog pokušaja u 44. minuti Radnik je poveo. Obradović je primio jednu loptu ubačenu iz auta i majstorski je iz okreta zakucao loptu u mrežu za 0:1. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela sjevnula je kontra gostiju, a na kraju je Ostojić ubacio, ali lopta je pogodila stativu.

Već u narednoj akciji Vitez je poravnao. Livančić je prošao po desnoj strani i ubacio, a Ivan Jakovljević je nespretno zakačio loptu i postigao autogol za 1:1, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

I drugi dio je uglavnom protekao u opreznoj igri sa obje strane, sve do posljednjih 15 minuta.

Vizez je najbolju šansu u nastavku imao u 70. minuti kada su u vrlo dobroj situaciji ipak prekombinovali sa pasovima i dobra prilika je propala. Uzvratio je Radnik u 75. minuti kada je Peco šutirao sa 16 metara, ali Tirić se nije dao prevariti. Već u narednoj akciji Viteza, Novak je bio u jako dobroj poziciji, ali je šutirao ravno u Lučića.

Konačno, u 78. minuti Vasić je ubacio sa desne strane, a Ivan Jakovljević je fenomenalnim udarcem iz prve loptu zakucao pod prečku za 1:2, iskupivši se tako za postignuti autogol. Nakon toga Vitežani su pokušali doći do izjendačenja, ali u 88. minuti Peco je udarcem sa distance i nakon ne baš najbolje intrervencije Tirića postigao i treći gol, riješivši sve dileme oko pobjednika.

U sudijskoj nadoknadi Velibor Đurić je preciznim udarcem pogodio mrežu svog bivšeg tima za konačnih 1:4.

Vitez-Radnik 1:4 (Jakovljević a.g. 45+2' / Obradović 44', Jakovljević 78', Peco 88', Đurić 90+2')

Vitez: Tirić, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda. Radnik: 

Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Kojić, Peco, Krsmanović, Obradović, Janković, Ostojić, Srećković.

Ne propustite