Premier liga: Nova pobjeda Conteovog Chelseaja, veliki kiks Liverpoola

Fudbal
Premier liga: Nova pobjeda Conteovog Chelseaja, veliki kiks Liverpoola
Odigrano je još šest mečeva drugog kola engleske Premier lige.

Odigrano je još šest mečeva drugog kola engleske Premier lige.

Liverpool je nakon fantastične pobjede nad Arsenalom na Emiratesu doživio težak poraz na gostovanju kod Burnleya. Sam Vokes i Andre Gray su donijeli veliku pobjedu novom prvoligašu, a tako je Liverpool ponovo počeo sa sistemom 'toplo-hladno'.

Chelsea je došao do nove pobjede u ovoj sezoni, tako da su jedni od četiri kluba koji imaju svih 6 bodova. Watford je poveo golom Etiennea Capouea u 55. minuti, ali to je dalo krila ekipi Antonija Contea koja je golovima Michyja Batshuayija i Diega Coste došla do važnih bodova.

Sličnu stvar je napravio Everton na gostovanju kod West Bromma. Domaći su poveli golom Garetha McAuleya u devetoj minuti, ali je do kraja poluvremena izjednačio Kevin Mirallas. U 60. minuti Gareth Barry je donio veliku pobjedu 'Karamelama'.

I Tottenham je došao do prve pobjede. Na White Heart Laneu je danas gostovao Crystal Palacea, ali neće po uspješnom pamtiti gostovanje. Tottenham je kasnim golom Victora Wanyame došao do sva tri boda.

Hull Cityju su svi prognozirali zadnje mjesto na tabeli, a ekipa je među četiri koje imaju sve bodove. Gostovali su kod neugodnog Swanseaja i slavili rezultatom 2:0, a golove su u samom finišu susreta postigli Maloney i Hernandez.

Ne propustite