Aco Petrović i ekipa presretni: Srbija je priželjkivala Litvu, a s njima nikad nije obična utakmica

Košarka
Aco Petrović i ekipa presretni: Srbija je priželjkivala Litvu, a s njima nikad nije obična utakmica
U posljednjem meču prvog dijela košarkaškog turnira na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, hrvatska reprezentacija je pomalo senzacionalno pobijedila Litvu 90-81. To je našim susjedima bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi i četvrtfinalni duel sa Srbijom.

U posljednjem meču prvog dijela košarkaškog turnira na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, hrvatska reprezentacija je pomalo senzacionalno pobijedila Litvu 90-81. To je našim susjedima bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi i četvrtfinalni duel sa Srbijom.
 
''Nije baš izgledalo najbolje na početku, ali pokazali smo taj karakter o kojemu cijelo vrijeme pričamo. Nije da se mi protiv Nigerije nismo trudili, no ovo danas je bila druga priča. Nakon 10 minuta igre shvatili smo da smo bolji od njih i da ih možemo dobiti. Bila je ovo zaslužena pobjeda'', rekao je Dario Šarić nakon velikog trijumfa, te se osvrnuo na naredni duel:
 
''Srbija? Nikad mi s njima ne možemo odigrati običnu utakmicu. Čak i kad je prijateljska, nije obična. Moramo spremiti maksimalno, biti na 100 posto i nadam se pobjedi.''

I selektor Aleksandar Petrović sijao je od sreće... 
 
''Prezadovoljan sam. Veselim se Srbiji. Uvjeravam vas da su oni večeras navijali za Litvu. Znaju da smo im mi puno teži protivnik. Nema tu puno nepoznanica. U Cordobi njima nije igrao Teodosić, a nama Hezonja. Veselim se Srbiji, odavno hrvatska košarka nije bila ovako blizu zone medalja kao danas'', kazao je Aco, dodavši:
 
''Svi vi u Hrvatskoj, koji ste budni i koji ste nas gledali, popijte malo šampanjca i nazdravite za ovu reprezentaciju".

Ne propustite