Aco Petrović: Neka ime Hrvatske večeras odjekuje svijetom

Košarka
Aco Petrović: Neka ime Hrvatske večeras odjekuje svijetom
''Prazan sam, potpuno sam prazan. Ono što je fascinantno u ovoj pobjedi,dobili smo prvaka Europe, dobili smo srebrne s posljednjih dviju Olimpijada, momčad koja je obilježila sve što se obilježiti dalo'', nakon veličanstvene pobjede Hrvatske nad Španijom rekao je pred novinarima Aco Petrović.

''Prazan sam, potpuno sam prazan. Ono što je fascinantno u ovoj pobjedi,dobili smo prvaka Europe, dobili smo srebrne s posljednjih dviju Olimpijada, momčad koja je obilježila sve što se obilježiti dalo'', nakon veličanstvene pobjede Hrvatske nad Španijom rekao je pred novinarima Aco Petrović, koji je odmah dodao:

"A dobili smo ih na način da nismo bili naročito raspoloženi u napadu. Sredinom treće četvrtine napravili smo niz sitnih pogrešaka, ali i dalje smo vjerovali. Onog trenutka kad smo se počeli približavati, rekao sam momcima da kad Scariolo bude rotirao svoje najveće zvijezde, da je to naša šansa. To se i dogodilo koncem te četvrtine i uhvatilo smo priključak. Tada smo počeli primjenjivati sve ono što smo pripremali za Bourousisa, dakle udvajanja nakon prvog dodavanja, zatim rotacije. Bilo je vidljivo da su ispali iz ritma, da ih je uhvatio strah, dok je naš govor tijela bio bitno drugačiji".
 
Aco je odmah na početku utakmice dobio tehničku, ali mora se priznati da je suđenje bilo zaista loše.
 
''Šteta jedino, ne za Šarićevo promašeno slobodno bacanje, nego što kod one Mirotićeve trice nije bio spreman za leđni blok. Bio je preuspravan, da je bio malo niži, ne bi ni tu tricu primili i utakmica bi bila riješena ranije. Međutim, neka, ovako je možda i slađe. Reći ću da nisam zadovoljan suđenjem. Cijelu utakmicu suci su blagonaklono gledali na Španjolce. Uhvatio sam poglede nekih ljudi iz košarkaške federacije i nisu bili baš zadovoljni onim što su vidjeli. Neću ih imenovati, ali nadam se da ćemo imati bolji tretman u nastavku'', kazao je Aco, pa je objasnio zašto je ova pobjeda toliko važna:

''Neka ime Hrvatske barem večeras odjekuje svijetom''
 
''Ova će pobjeda odjeknuti ne samo u hrvatskom košarkaškom svijetu, nego i šire, to mi je jasno, ali naš zadatak ovdje u Riju tek počinje. Za 48 sati imamo teškog protivnika, to je Argentina i moramo se za njih spremiti. Međutim, neka ime Hrvatske bar večeras odjekuje svijetom'', emoitivan je bio Aco, piše Index.hr.
 
''Mislim da je idealno što su nas razbili u pripremnoj utakmici. Znamo što nam je raditi, ali nemojte zaboraviti da igramo protiv četiri vrhunska svjetska igrača. Igraju iznimno neugodno, a sigurno će vas iznenaditi je kad vidite s kolikom energijom Nocioni igra na trojci. To nam je bio problem u toj utakmici jer nismo uspijevali ostvarivati prednost koju inače imamo s Bogdanovićem. Prva petorka im je impresivna, ali i oni imaju uzak roster. To je sedam osam igrača, a kako smo mi navikli ovo ljeto igrati u skraćenom rosteru, mislim da imamo ozbiljne šanse, ali pod uvjetom da zaboravimo Španjolsku.
 
Već smo odradili sastanak kratki s naglaskom na Argentinu. Svaka čast Španjolcima, ali to je samo jedna pobjeda, kao da si dobio Nigeriju. Napravili smo odličan posao, istina, ali on se može pokazati kao sjajan samo ako nastavimo raditi dobre stvari i dalje''
, rekao je Aco i nastavio je:
 
''Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Lmitirali smo Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših Igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju. Primili smo svega 70 poena od prvaka Europe i srebrne olimpijske ekipe iz Londona. Sjajno je to, ali na kraju večeri to je samo jedna pobjeda. 
 
Ovo treba Hrvatskoj košarci svih ovih godina. Naši apetiti sada rastu, a to znači da će nam biti sve teže.''

Ne propustite