Slučaj Karabeg-Zvizdić sudski okončan: Presuda u korist poliklinike

Aktuelno
Slučaj Karabeg-Zvizdić sudski okončan: Presuda u korist poliklinike
Općinski sud Sarajevo je 4. jula 2016. godine u potpunosti odbio zahtjev Lejle Zvizdić i naložio da Privatnoj zdravstvenoj ustanovi, hirurškoj poliklinici "Karabeg" nadoknadi troškove postupka, saopćeno je danas iz ove poliklinike. TV voditeljica i novinarka Lejla Zvizdić je podnijela tužbu protiv ove poliklinike nakon komplikacija i ishoda estetskog zahvata kojem se podvrgla u hirurškoj poliklinici "Karabeg".

"Općinski sud Sarajevo je 4. jula 2016. godine u potpunosti odbio zahtjev Lejle Zvizdić i naložio da Privatnoj zdravstvenoj ustanovi, hirurškoj poliklinici "Karabeg" nadoknadi troškove postupka", saopćeno je danas iz ove poliklinike.

Podsjećamo, TV voditeljica i novinarka Lejla Zvizdić je podnijela tužbu protiv dr. Reufa Karabega i poliklinike "Karabeg" nakon komplikacija i zdravstvenih problema poslije operacija kojima je bila podvrgnuta u ovoj poliklinici. 

U saopćenju za javnost poliklinike "Karabeg" navode da i pored donesene sudske presude Lejla Zvizdić i dalje nastavlja iznositi neistine i kleveće ne samo ljekare i osoblje klinike, već i špekulira o vjerodostojnosti odluke Suda te kompetentnosti i samostalnosti pri donošenju odluke sutkinje koja je vodila proces. 

"U svom istupu na društvenim mrežama Lejla Zvizdić insinuira da je odbijanjem zamjene sutkinje u ovom procesu i Visoko sudsko tužilačko vijeće utjecalo na donošenje odluke. Ovo nije prvi put da Zvizdić zloupotrebljava medijski prostor i pokušava obmanuti javnost te time nanijeti štetu poliklinici 'Karabeg' ", navodi se u saopćenju.

Naime, Zvizdić je na svom Facebook profilu napisala da je njen tužbeni zahtjev odbijen te da je njen pravni tim tražio izuzeće sutkinje iz ovog predmeta i prijavio je Visokom sudskom i tužilačkom vijeću zbog sumnje u njeno pravično i nepristrasno vođenje postupka. Izuzeće nije odobreno. 

Dalje navode da su zadovoljni što je Općinski sud u Sarajevu "profesionalno pristupio ovom procesu i nije podlegao pritiscima i ucjenama te je donio presudu kojom je u potpunosti odbacio i neutemeljenim ocijenio zahtjeve Lejle Zvizdić" te da će se potpuna satisfakcija postići okončanjem postupka koji su pokrenuli pred Općinskim sudom protiv Lejle Zvizdić.

"Mi možemo razumjeti da je Lejla Zvizdić razočarana i nezadovoljna što njena namjera o sticanju materijalne i profesionalne koristi nije uspjela. Ipak, ni u kom slučaju nećemo dozvoliti da se i dalje ruši ugled privatnoj zdravstvenoj ustanovi, hirurškoj poliklinici 'Karabeg' i nezavisnom pravosuđu. U skladu s navedenim molimo predstavnike medija da poštuju odluku Općinskog suda Sarajevo te da ne dozvole da na osnovu neargumentiranih i lažnih iskaza budu zloupotrebljeni od bilo koga", zaključuju iz poliklinike "Karabeg".

Lejla Zvizdić je potvrdila da je donesena prvostepena presuda na Općinskom sudu u Sarajevu kojom se odbija njen tužbeni zahtjev, no da to nije pravosnažna presuda. 

"S obzirom na niz procesnih grešaka u toku vođenja postupka u kojem smo tražili izuzeće i vještaka i sutkinje s vrlo argumentiranim razlozima, drugačiju presudu nismo mogli ni očekivati. No, moj pravni tim i ja vjerujemo u Sud i u pripremi je žalba koju ćemo podnijeti drugostepenom Sudu, nakon čega vam možemo ustupiti i više informacija", izjavila je Zvizdić. 

Sutkinja u ovom predmetu je Sanela Talirević. Pojasnila je da je u objavi na svom Facebook profilu iznijela činjenicu da je sutkinja Talirević prijavljena Visokom sudskom i tužilackom vijeću zbog sumnje u njenu pristrasnost. 

"Da budem jos preciznija, sutkinju smo prijavili predsjednici Općinskog suda, koja je u skladu sa svojim ovlastima prijave uputila VSTV-u na dalje postupanje. U poliklinici 'Karabeg' nisu dovoljno informisani o ingerencijama VSTV-a. Manipulacija poliklinike je i da ih klevećem, iznosim neistine i vršim pritisak na pravosuđe i javnost. No, sve to će, dakako, morati dokazati na sudu. Opasna manipulacija je i naknadno dopisivanje rukom preoperacione saglasnosti nakon stavljanja mog potpisa, s krajnje neistinitim tekstom i s ciljem skidanja odgovornosti sa sebe, a optuživanja mene. Zbog toga sam protiv iste poliklinike podnijela i krivičnu prijavu Tužilaštvu, jer se radi o, najblaže rečeno, falsifikovanju dokumenta. Istraga je u toku", zaključila je Lejla Zvizdić. 

Podsjećamo, Lejli je urađeno uklanjanje viška kože na gornjim kapcima (blefaroplastika), ublažavanje nazolabijalnih brazdi tzv. dermalnim filerima sredstvom Aquamid i augmentacija usana sredstvom Juvederm.

Ne propustite