HOROR: Pijani otac htio da pobije djecu jer su se prije obroka MOLILA BOGU!

Region
HOROR: Pijani otac htio da pobije djecu jer su se prije obroka MOLILA BOGU!
Dječak iz Kladova, čije je pismo podiglo cijelu zemlju na noge, pod zaštitom je nadležnog Centra za socijalni rad M. B. (16) kaže da je otac na njega nasrtao i vilama i da je htio da ga ubije jer se molio bogu.

Dječak iz Kladova, čije je pismo podiglo cijelu zemlju na noge, pod zaštitom je nadležnog Centra za socijalni rad M. B. (16) kaže da je otac na njega nasrtao i vilama i da je htio da ga ubije jer se molio bogu.

M. B. (16) iz Kladova, čiji je vapaj na društvenim mrežama zbog dugogodišnjeg psihičkog i fizičkog maltretiranja od strane oca alkoholičara podigao cijelu zemlju na noge, pod zaštitom je nadležnog Centra za socijalni rad. Otkad se njegovo pismo, u kojem moli da mu se pomogne jer mu “nasilni otac svakodnevno ne da mira”, našlo na društvenim mrežama, situaciju svakodnevno prati i policija, kao i lokalna samouprava.

– Reagovali smo odmah po saznanju da se tako nešto dešava, naše službe su obišle porodicu, policija i tužilaštvo su preduzeli sve neophodne mjere da bi se spriječilo dalje nasilje nad djetetom. U skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim regulativama, finansijski ćemo pomoći porodici – kaže Radislav Čučulanović, predsjednik Opštine Kladovo.

M. B. (16) je na svom profilu na facebook-profilu 16. jula postavio fotografije pisma koje je napisao i u kojem je opisao događaj od kraja juna kada je na njegovu babu, sestru i njega nasrnuo otac “vilom, kamenjem i ciglom da bi ih ubio”. Baka i sestra su, piše on, tom prilikom povrijeđene, a dječak je samo pukom srećom uspio da izbjegne udarac ciglom.

Otac je, neznanično saznaju Novosti, došao u majčinu kuću pijan, i na svoje potomke i majku, sa kojom je duže vrijeme u lošim odnosima, nasrnuo navodno ljut što su se prije obroka pomolili Bogu.

Nasilje u porodici

U čaršiji kažu da je otac dječaka pričao da je zabrinut da će mu djeca otići u sektu u kojoj je navodno njegova majka i da je zbog toga bio revoltiran. Niko, međutim, o njemu nema loših riječi, izuzev što kažu da “kad pije, pamet pomuti”. Za njega još pričaju da je vrijedan čovjek, ali da je u alkoholizam duboko ogrezao.

– Dječak je iz porodice izmješten prije godinu dana. Živi sa punoljetnom sestrom i babom po ocu. Ima podršku naših službi i situacija u porodici se redovno prati. Nije tačno da ništa nije preduzeto – kažu u Centru za socijalni rad u Kladovu,prenosi Telegraf.

Nadležni govore da od incidenta zbog kojeg je ocu maloljetnog M. B. policija napisala krivičnu prijavu nije bilo bilo kakvog nasrtaja, niti prijetnji.

– Prema našim saznanjima, on ih je od tada nekoliko puta pozvao telefonom i čak je kupio neke slatkiše od socijalne pomoći koju redovno prima. Policija je razgovarala sa njima odmah po incidentu i odmah pošto su se fotografije tog pisma pojavile na društvenim mrežama – kaže predsjednik opštine.

U negotinskom tužilaštvu kažu da će otac biti saslušan 11. avgusta. Kao i uvijek kada je riječ o nasilju u porodici, i ovdje su reagovali munjevito. Inače, u ovoj porodici nikada do sada, kada je cijeli ovaj slučaj prijavila majka nasilnika, nije bilo nijedne prijave, a on do sada nije osuđivan zbog nasilja u porodici.

U lokalnoj samoupravi navode da nisu u situaciji da dječaku obezbijede kuću za koju je molio u pismu. Baka dječaka je stambeno obezbjeđenja i u njenoj kući M. B. ima sve neophodne uslove za život.

Ne propustite