Njega zuba: Nikad nije prerano

Mame i bebe
Njega zuba: Nikad nije prerano
Kad već prvi zubići niknu, treba ih njegovati. Prije se smatralo da pranje i njega zuba nije potrebna sve dok dijete nije sposobno samo držati četkicu.

Kad već prvi zubići niknu, treba ih njegovati. Prije se smatralo da pranje i njega zuba nije potrebna sve dok dijete nije sposobno samo držati četkicu. Danas se pouzdano zna da se s njegom počinje od prvog zubića.

Zube treba čistiti nakon svakog obroka kako se na njima ne bi stvarao plak. U apotekama i specijaliziranim prodavniciama možete kupiti posebne gumene četkice za prve zubiće, a možete i jednostavno namočiti čistu krpicu oko prsta ili štapić za čišćenje ušiju i tako istrljati naslage.

Za njegu je dovoljna obična voda. Zubna pasta smije se upotrebljavati tek nakon što dijete bude sposobno pjenu ispljunuti bez gutanja.

Njega mliječnih zubića vrlo je važna i nipošto ne smijete misliti kako ih ne treba paziti i liječiti, jer će tako i tako jednog dana ispasti. Mliječni zubi osiguravaju pravilan rast stalnih zubi i stoga s njegom počnite od prvog dana.

(bebeimame.ba)

Ne propustite