Svakodnevni život Lashqar sestara: Ovaj duo razbija sve predrasude

Praktična žena
Svakodnevni život Lashqar sestara: Ovaj duo razbija sve predrasude
Sestre Lashqar imaju san, sad sa se njihov talenat i interes za automobilime u potpunosti prihvati. Rajae i Najlae Lashqar, dvije sestre iz Maroka su odlučile razbiti sve stereotipe postavši mehaničarke, one su spremne da modernu odjeću zamijene radnom i zamrljaju je mašću.

Sestre Lashqar imaju san, sad sa se njihov talenat i interes za  automobilime u potpunosti prihvati. Rajae i Najlae Lashqar, dvije sestre iz Maroka su odlučile razbiti sve stereotipe postavši mehaničarke, one su spremne da modernu odjeću zamijene radnom i zamrljaju je mašću.

Ne samo da su željele da se njihov san ostvari i osvoje ''muški'' posao, one trenutno završavaju i drugu godinu fakulteta, na kojem su one jedine djevojke. Nakon studija one žele da otvore svoju vlastitu mehaničarsku radnju koja će biti ''od žena za žene,'' a zvat će se ''Princess Auto'' prevedeno Auta za princeze. One žele da žene imaju mogućnost da poprave svoje auto, bez da traže pomoć od muškaraca.

Svoj san su ostvarile uz pomoć fondacije Let Girls Learn (Neka djevojke uče) i trenutnim naporom Maroka da pokažu ženama da trebaju biti više angažovane na poslovima.

Ovaj napor je važan za prevazilaženje ekonomskih i kulturnih izazova sa kojima se i dalje suočavaju djevojke pristup kvalitetnom obrazovanju. Uz pomoć Let Girls Learn fondacije, djevojke poput Lashqar sesstara imaju priliku da ostvare svoj san.

Let Girls Learn je inicijativa predsjednika i prve dame SAD-a da pomognu više od 62 miliona djevojaka širom svijeta.

Ne propustite