MNOGO POLAZNIKA KAMPA

Na Jahorini otvoren kamp Mirze Teletovića "MT3''

Objavljeno:24.06.2016 - 19:04
A A A Times Arial

Danas je upriličeno otvorenje Teletović „MT3 Kampa“ koje će se održavati od 24 - 27 06 2016 godine, na sportskim terenima „Hotela Vučko“ na Jahorini.

 Na ceremoniji otvorenja kampa, prisutnima će se obratiti Njena Ekselencija, gospođa Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Mirza Teletović.

Mirza Teletović, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, NBA igrač Phoenix Suns-a će uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), voditi četverodnevni kamp. 

„MT3 Camp“ će okupiti 60-ero djece iz 15 košarkaških klubova, učesnika „Lige mladih“ organizovane od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Stoga je isti svečano otvoren danas pa će trajati narednih nekoliko dana, odnosno do ponedjeljka, 27.06.2016 godine.

Učesnici će imati priliku trenirati sa našim najboljim košarkašem, Mirzom Teletovićem, Vladimirom Micovom košarkašem Galatasaya, Damirom Mršićem bivšim košarkašem Fenerbahcea te reprezentacije BiH i Asimom Parsom bivšim reprezentativcem Turske.

Otvorenju kampa će, pored navedenih velikana košarke, prisustvovali su i mnogobrojni gosti iz svijeta košarke. 

Faris DŽAFEROVIĆ