ZLATNI SAVJET : Evo kako da vam tijesto bude uvijek ispadne savršeno

Hljeb i Peciva
ZLATNI SAVJET : Evo kako da vam tijesto bude uvijek ispadne savršeno
EVO KAKO DA VAM TIJESTO IMA POSEBAN ŠMEK

Evo vam nekoliko trikova koji će vam zasigurno pomoći da ono tijesto koje vam prođe kroz rzke bude bolje nego  iz najboljeg restorana...

Prije nego što zapravo  počenete da pravite tijesto, trebate  izvaditi  puter  kao i jaja iz frižidera i držite ih određeno vrijeme baš na sobnoj temperaturi.

Nemojte pretjerivati sa količinom praška za dizanje, bilo koje da koristite , jer postoji mogućnost da vaše  tjesto naraste previše kao i da  pukne.
Tijesto trebate uvijek stavljati u zagrijanu rernu, jer se sva tijesta sa kvascem i drugim vrstama prašaka za dizanje  to “traže”. Prilikom spajanja  svih vlažnih kao i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i vaše  tijesto odmah krene  da raste. Trebate sačekati 10 do 15 minuta od trenutka kada vaša  rerna dostigne potrebnu temperaturu i  tek onda stavite  svoje tijesto u nju.
ZLATNI SAVJET: U bilo koje tijesto koje pravite  tijesto stavite jednu supenu kašičicu jabukovog sirćeta,ne samo što je zdravo je zdravo,već bolje naraste i ima poseban šmek.

Ne propustite