Naučno dokazano da su ova jaja ljekovita i evo koje teške bolesti liječe

Zanimljivosti
Naučno dokazano da su ova jaja ljekovita i evo koje teške bolesti liječe
Već nekoliko vijekova u Japanu i Kini a zatim u Rusiji, Mađarskoj, Americi, Engleskoj, Češkoj, Italiji i Francuskoj rade se naučne studije i uzgajaju japanske prepelice. Naučno je dokazano koliko su zdrava i ljekovita njihova jaja i meso. Ljekovito dejstvo jaja blagotvorno utiče na ljudski organizam, naročito na krvotok, srce, jetru i bubrege.

Već nekoliko vijekova u Japanu i Kini a zatim u Rusiji, Mađarskoj, Americi, Engleskoj, Češkoj, Italiji i Francuskoj rade se naučne studije i uzgajaju japanske prepelice. Naučno je dokazano koliko su zdrava i ljekovita njihova jaja i meso. Ljekovito dejstvo jaja blagotvorno utiče na ljudski organizam, naročito na krvotok, srce, jetru i bubrege.

Zahvaljujući tome, pomažu u liječenju sljedećih bolesti: ASTME, ANEMIJE, DIJABETESA, POVIŠENOG KRVNOG PRITISKA, MASNOĆE U KRVI, POREMEĆAJA U VARENJU, SLABOG IMUNITETA…

Jedno jaje japanske prepelice u odnosu na kokošije sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa( kao 1,5 kg junetine), i deset puta više vitamina B-komleksa( B1, B2, B6, B12 ). Sadrži i vitamine A, E, C, 11% minerala, Kalijuma i vrlo važne enzime.


Treba naglasiti da su jaja i meso japanske prepelice vrlo korisni:
Za djecu u razvoju
Za regeneraciju organizma
Za dijetalce i
Rekovalescente( oporavak poslije bolesti ili operacije )
Sportisti koriste jaja japanske prepelice kao “DOZVOLJENI DOPING ” zarad postizanja bolje kondicije organizma.
Ona su pravi enegertski “BISER ” za naš organizam pa ih zato treba redovno konzumirati. Japanska prepelica spada među najotpornije ptice na planeti.
Jaja koja ćete kupiti snijele su prepelice koje hranim potpuno prirodnom smjesom. Koristim hranu po holandsko-ruskoj tehnologiji i iskustvu 
Japanski naučnici su napravili eksperiment: istovremeno su ozračili jaja kokoške i prepelice. Poslije mjesec dana, jaja prepelice su bila potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala radioaktivnost!
Jaja japanske prepelice su jedan od najvećih poklona koji nam je priroda dala!
Redovno se koriste u kulinarstvu i kozmetici!

KONZUMIRANJE JAJA:

Piju se u sirovom stanju: prva tri dana uzimaju se po tri jaja a narednih dana po pet. Ujutru na prazan stomak, 30-60 minuta prije doručka.

U čašu od 2 dcl staviti 5 komada jaja (zajedno žumanca i bjelanca, bez ljuske), OBAVEZNO DODATI SOK OD POLA SVJEŽEG LIMUNA!!!
Jaja i limunov sok umutiti mikserom ili kašikicom pa ostaviti tako umućena 4-5 minuta. Zatim dodati nešto po ukusu (med, cimet, sok od višnje, narandže, zove…). U takav koktel naliti OBIČNU (negaziranu) vodu, sve to promješati i popiti iz nekoliko gutljaja.
Jaja se mogu popiti nezaslađena ili po ukusu zasladiti medom ili šećerom. Najbolje je umutiti ih (ručno ili mikserom) da bi se dobila penasta masa. Umućena ili neumućena, zaslađena ili ne, može se dodati nešto od sljedećeg: sok od višanja, kora od limuna, nastrugana jabuka, vanila, cimet, mljevena kafa, kakao itd. Kako kome odgovara prema sopstvenom ukusu ali je važno: jaja moraju biti sirova i da se popije i žumance i bjelance! Naravno, dijabetičari treba da izbjegavaju zaslađivnje!
Oni koji imaju osjetljivu žuč, moraju oprezno početi sa uzimanjem jaja. Neka počnu sa jednim jajetom dnevno, pa postepeno povećavati do najviše četiri komada, odjednom, u isto vrijeme. U ovom slučaju, terapija jajima će trajati nekoliko dana duže.

Dva mjeseca poslije završetka terapije, na isti način, sa istom količinom jaja, terapija se ponavlja. Ljekari preporučuju da se prve godine jaja konzumiraju u dva navrata, s tim da između dvije terapije ne prođe više od šest mjeseci. Piju se i preventivno!
Jaja se mogu trošiti i ako se uzimaju drugi lijekovi. Jedino se ne smiju uzimati ako se koriste ljekovi uz čiju primenu ljekar zabranjuje uzimanje bjelančevina ( mlijeko, meso, jaja)!

Jaja se drže u frižideru, na temperaturi od 1-4 stepena. Tako čuvana, imaju rok upotrebe 60 dana(dva mjeseca) u sirovom stanju. Mogu se trošiti i poslije tog roka, ali samo kuhana ili pržena.

VEOMA VAŽNO: Nauka je dokazala da su ljekovita jedino OPLOĐENA jaja !!! Zato treba voditi računa od koga ih kupujete jer nečasni “uzgajivači” prodaju neoplođena tj. neljekovita jaja !!!

Ne propustite