Slavne žene koje su se zalagale za novopečene mame

Mame i bebe
Slavne  žene koje su se zalagale za novopečene mame
Ubrzo nakon poroda majke manekenke se vraćaju na pistu i pokazuju savršeno tijelo koje se naglo vratilo u oblik prije poroda

Ubrzo nakon poroda majke manekenke se vraćaju na pistu i pokazuju savršeno tijelo koje se naglo vratilo u oblik prije poroda. Bez obzira da li je to puka snaga volje ili su genetsko čudo te žene postavljaju nerealna očekivanja za ostale. Kao dokaz pogledajte samo kontroverzni portret Chrissy Teigen na Instagramu na kojem pokazuje besprijekorno tijelo i tanak struk. Uprkos ovoj pojavi, sve više Hollywoodskih majki govore protiv nerealnih očekivanja, one podsjećaju da je rođenje čudo prirode i da se majke ne bi trebale brinuti oko težine.

izrezak

Anne Hathaway je 8 sedmica nakon poroda gostovala kod Ellen Degeneres da priča o svom porodu i tijelu nakon poroda: "Biti mama me je promijenilo na nekoliko načina, jedan od njih je da se ne plašim otići u teretanu. Prije sam osjećala nelagodu, ali danas sam ponosna na svojih 5 kg viška.'' 

"Nakon poroda majke imaju druge brige od mršavljenja. Ja se sada samo trudim da povratim svoju snagu."

Nova mama Olivia Wilde dijeli mišljenje sa Anne: "Svijet treba prestati očekivati savršeno tijelo od majki. Ja ne želim da gubim vrijemena neke subjektivne definicija savršenstva."

Zooey Deschanel je kritikovala abnormalnost brzog vraćanja stare kilaže: "Očekivanje da neko izgleda onako kao prije bebe, je apsurdno. Treba vremena da se sve unormali, uzmite u obzir da se organi pomjeraju tokom trudnoće. Drugim riječima, ženino tijelo prolazi kroz mnoge promjene u trudnoći, neke od kojih se ona možda nikada neće oporaviti.

Dakle, umjesto da osećaju potrebu da izgledaju kao Victoria Secret manekenke u roku od mjesec dana nakon poroda, žene trebaju da obrate pažnju na ono što je  Hathaway rekla: "Recite sebi da izgledate savršeno, bez obzira da li to bilo tačno ili ne."

Ne propustite