UKUSAN RUČAK: Zapečeni kremasti krompir!

Topla predjela
UKUSAN RUČAK: Zapečeni kremasti krompir!
Ako niste sigurni šta spremiti za ručak vašim najmilijima onda je kremasti krompir pravi izbor za vas.

Ako niste sigurni šta spremiti za ručak vašim najmilijima onda je kremasti krompir pravi izbor za vas.
Sastojci:
glavica crvenog luka
2 kg krompira
tri kašike putera
četiri čena bijelog luka
šolja pileće supe
dvije šolje mlijeka
tri kašike brašna
so, biber
dvije kašičice majčine dušice
jedna i po šolja izrendanog tvrdog sira
pola šolje izrendanog parmezana

 

Na otopljenom puteru prodinstajte crveni i bijeli luk koji ste predhodno sitno isjeckali i dinjstajte dok ne bude kremaste boje. Dodajte brašno i pržite još minut prije nego dodate supu. Neka se sve sjedini pa dodajte so, biber, mlijeko i malo majčine dušice. Neka se kuha 1-2 minuta dok sos ne bude zgusnut. Zatim u posudu posložite polovinu krompira koje ste predhodno isjekli na kolutove, zatim prelijete sosom i pospete šoljom izrendanog sira i parmezanom. Odozgo poređajte još jedan red krompira, prelijte ostatkom sosa i pospite ostatkom sira. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i pecite još 30 minuta. Na samom kraju pospite ostatkom majčine dušice i servirajte toplo.

Ne propustite