Prijetili su joj smrću, htjela se zapaliti: Ovako danas izgleda atraktivna Ruslana

Nekad i Sad
Prijetili su joj smrću, htjela se zapaliti: Ovako danas izgleda atraktivna Ruslana
Ukrajinska pjevačica Ruslana prije 12 godina pobijedila na Eurosongu pjesmom "Wild Dances". Nakon toga nastavila je graditi pjevačku karijeru u toj zemlji, a bavila se i politikom te bila jedna od najglasnijih govornika tokom ukrajinske krize

Ukrajinska pjevačica Ruslana prije 12 godina pobijedila na Eurosongu pjesmom "Wild Dances". Nakon toga nastavila je graditi pjevačku karijeru u toj zemlji, a bavila se i politikom te bila jedna od najglasnijih govornika tokom ukrajinske krize, piše Kyiv Post.

Iako više nije divlja Amazonka, kao na Eurosongu 2004., Ruslana je i dalje jako atraktivna.Zbog svog političkog angažmana primala je prijetnje smrću, a 2013. godine zaprijetila je da će se zapaliti na kijevskom trgu zbog odluke vlasti da odustaju od potpisivanja Sporazumu o pridruženju EU.

Na protestima protiv te odluke Ruslana je često nastupala, a moglo je se vidjeti i među okupljenim demonstrantima. Na svojim društvenim mrežama pohvalila se susretom s tadašnjom američkom državnom sekretarkom, danas kandidatkinjom demokrata za predsjedničku nominaciju Hillary Clinton.

 

 

Ne propustite