Za prste polizati: Recept za najbolje tufahije

Deserti
Za prste polizati: Recept za najbolje tufahije
Jabuke oguliti i izbušiti, tj. izvaditi središnji dio sa sjemenkama. Skuhati šećer sa jednom litrom vode u gusti sirup. Staviti jabuke i kuhati ih 15 - 20 minuta da omekšaju

Sastojci:

- 6 jabuka, 1kg šećera, 0.5 l vode, 1 kesica vanilin šećera, 5 dkg praška za šlag pjenu, 100 g oraha, 50 g prženih badema ili lješnjaka, limunova kora, 6 trešanja iz kompota (za ukras).

 

Priprema:

1. Jabuke oguliti i izbušiti, tj. izvaditi središnji dio sa sjemenkama. Skuhati šećer sa jednom litrom vode u gusti sirup. Staviti jabuke i kuhati ih 15 - 20 minuta da omekšaju.

2. Skinuti sa peći, povaditi jabuke i ostaviti da se hlade do 30 minuta.

3. Samljeti orahe i bademe, dodati vanilin šećer, struganu limunovu koricu i malo šlaga. Ovom masom napuniti jabuke (središnju šupljinu) i rasporediti ih u čaše ili zdjelice. Preliti sokom u kome su se kuhale. Ukrasiti šlagom i trešnjama.

 

(Recept objavljen u časopisu 'Vaša kuharica' broj 39.)

Ne propustite