Priznanje bake iz pakla: Udavila sam unučiće jer nije bilo para za abortus!

Crna hronika
Priznanje bake iz pakla: Udavila sam unučiće jer nije bilo para za abortus!
Svi su vidjeli da je ona nekoliko puta bila u drugom stanju i niko se nije zapitao kad se porodila i gdje su ta djeca

 Vojkana Bogojević iz Trnjana kod Doboja tražila od Centra za socijalni rad da plate abortus za njenu mentalno oboljelu ćerku Sanju.

 Kad su je odbili, riješila je da ubuduće sama ubija Sanjine bebe
Ubijala sam tek rođene unučiće jer nije bilo para da ćerki platim abortus, a to nije htio da plati ni Centar za socijalni rad.

Zato sam podavila tu djecu odmah po porođaju, izjavila je u policiji Vojkana Bogojević iz sela Trnjani kod Doboja. Njena mentalno zaostala ćerka Sanja (26) rodila je najmanje troje djece od 2011, sa tri različita muškarca. Odmah po porođaju Vojkana je krpom zadavila dvije bebe, a Sanja treće, na nagovor majke.
Vojkana je ispričala u policiji da je sa ćerkom, kad je prvi put zatrudnila, išla u Dom zdravlja da se raspita za abortus, ali su ih  poslali u Centar za socijalni rad u Doboju.
- U centru nam ništa nisu pomogli, nisu nam dali pare za abortus, a ja nisam imala odakle to da platim - ispričala je Vojkana.
Sanja je u međuvremenu smještena u jednu Sigurnu kuću kod Doboja i nalazi se pod nadzorom policije. Policija Republike Srpske je u utorak uhapsila njenu majku i trojicu muškaraca sa kojima je Sanja ostajala u drugom stanju. Majci se na teret stavlja teško ubistvo, dok se Vid Janković, Žarko Cvijetić i Rade Bogojević terete za obljubu nemoćnog lica. Rade je, inače, Sanjin brat od strica!
- Svima je određen pritvor do 30 dana. Vojkana je priznala da je ćerki pomogla da se porodi, te da je dvoje novorođenčadi udavila krpama i bacila leševe u šipražje nadomak kuće. Rekla je i da je poslije trećeg porođaja naredila ćerki da ona sama ubije dijete, rekavši joj: "Dosad sam ja to radila, odsad ćeš ti!" Janković i Bogojević su priznali da su imali seksualni odnos sa Sanjom, dok je Cvijetić to poricao, a DNK analize potvrdiće da li su oni zaista očevi ubijenih beba - saopšteno je u tamošnjoj policiji.

Otkad je u utorak otkriven monstruozni slučaj, o ubistvima novorođenčadi u domu Bogojevića pričaju svi mještani Trnjana, ali i zaposleni u pojedinim institucijama u Doboju. Svi su zgroženi, iako se čini da su mnogi o svemu tome godinama znali, ali su iz nekog razloga ćutali.
To potvrđuje i izjava direktorke Centra za socijalni rad u Doboju, koja je, upitana da li su Sanja i njena majka Vojkana zaista tražile pare za abortus, kratko odgovorila:
- Mi smo učinili ono što je u našoj moći.
Nesrećna Sanja nije skrivala nijednu trudnoću, a u više navrata, dok je mlađeg brata pratila u školu, molila je prosvjetne radnike "da joj daju tablete da opet dobije menstruaciju".
- Svi su vidjeli da je ona nekoliko puta bila u drugom stanju i niko se nije zapitao kad se porodila i gdje su ta djeca. Svi su okretali glavu... Tu prvenstveno mislim na dobojski Centar za socijalni rad, na kome je najveća odgovornost - kaže izvor blizak istrazi.

Mještani Trnjana takođe tvrde da su šokirani stravičnim zločinom, iako se po selu godinama šuškalo i znalo da je Sanja trudna, ali da se iz njihove kuće nikada nije čuo dječji plač.
- U selu su svi to znali, ali su ćutali, i sad glume da su u šoku. Kako je moguće da Sanjin otac ništa nije znao o trudnoći i ubistvima? Kako je to moguće - pita se stanovnik susjednog sela.

Ne propustite