Lawrence žestoko spustila premršavim kolegicama i preplaćenim kolegama

Slavne ličnosti
Lawrence žestoko spustila premršavim kolegicama i preplaćenim kolegama
Zvijezda popularnih "Igara gladi" Jennifer Lawrence u svijetu showbusinessa je poznata po svom britkom jeziku

Zvijezda popularnih "Igara gladi" Jennifer Lawrence u svijetu showbusinessa je poznata po svom britkom jeziku, a iako je više puta isticala koliko voli svoj posao, ne skriva i ono što joj ide na živce.

25-godišnja oskarovka se tako osvrnula na spolnu diskriminaciju koja vlada u filmskoj industriji, ali i konstantnu hollywoodsku opsesiju kilogramima.

"Mrzim to što je u centru pozornosti filmskog svijeta uvijek težina i veličina koju glumica nosi. Glumica ne mora biti mršava kako bi bila atraktivna, to šalje potpuno pogrešnu poruku mladim ženama. Važno je da se, kao glumice, ostvarimo u najboljem smislu kroz naš talent, a ne kroz fizički izgled", rekla je Lawrence u jednom od posljednjih intervjua.

Iako je ove godine najbolje plaćena glumica na svijetu, Jennifer se prethodno također oštro obrušila i na neravnopravnost u prihodima između muških i ženskih hollywoodskih zvijezda.

U oktobru je objavila otvoreno pismo u kojem je priznala da je bijesna što je plaćena "manje od sretnika koji su se rodili s ku**em".

"I te kako sam svjesna da filmske zvijezde zarađuju previše u odnosu na ostatak svijeta. No u pitanju je princip. Ne podnosim nepravdu. Nema to veze sa zahvalnošću - volim svoj posao i zahvalna sam što mogu živjeti od njega", istaknula je Jennifer.

Ne propustite