Ne, Robert De Niro se ipak ne osjeća kao Srbin (VIDEO)

Film
Ne, Robert De Niro se ipak  ne osjeća kao Srbin (VIDEO)
Izjava poznatog američkog glumca Roberta de Nira "da se osjeća kao Srbin" izazvala je lavinu tekstova objavljenih u posljednjih 48 sati.

Izjava poznatog američkog glumca Roberta De Nira "da se osjeća kao Srbin" izazvala je lavinu tekstova  objavljenih u posljednjih 48 sati. 

Iako se u tesktovima spominje da je  De Niro dao izjavu za britanske medije, nemoguće je naći takav izvor, pa se može zaključiti da je vijest o tome kako se ovaj poznati holivudski glumac osjeća kao Srbin, te da je javno osudio bombardovanje Srbije 1999. godine parafrazirana verzija starog intrevjua u kojem je ovaj glumac između ostalog naveo da mu se Beograd oduvijek sviđao. 

„...Nikad se ne zna s tim stvarima. Sjećam se vremena kad sam bio u Beogradu. To je bilo sjajno; zaista izuzetno. Grad je dobro izgledao. Siguran sam da je i danas isti, ako ne i ljepši. Bilo bi zaista lijepo biti tamo i snimati film. Ne znam kakve su šanse za to sada, ali moglo bi da se desi. Možda sam dijelom Srbin“, rekao je on tada i dodao da je „Đoković sjajan momak“.

Ovu vijest najprije je objavio portal  Bktvnews.com, pa su je preuzeli Kurir i Sputnjik, da bi na kraju završio i na agenciji Tanjug. Agencijsku vijest dalje su prenijeli brojni portali i dnevni listovi bez prethodne provjere. 

De Niro je poznat kao veliki navijač Novaka Đokovića i kao neko koga zbog putovanja kroz Jugoslaviju vežu lijepe uspomene za Srbiju.  Iako mu se kćerka zove Drina (Drena De Niro) koju je usvojio kada se oženio njenom majkom, glumicom Dajanom Abot, on nije taj koji joj dao ime. 

O ovom oskarovcu u Srbiji se nedavno pisalo da će se Holivudu snimati film o životu Željka Ražnatovića Arkana u kom će ulogu Slobodana Miloševića igrati upravo De Niro. Ipak, ni takve najave ne mogu da se nađu ni na jednom stranom mediju. 

Također, prije dvije godine u regionu je  odjeknula je potpuno izmišljena  vijest da je čuveni glumac Tom Henks, koji se prije dvadesetak godina okrenuo pravoslavlju, rekao na televiziji E! da je "Kosovo oduvijek bilo srpsko i da će jednog dana ponovo biti srpsko". 

I ova vijest, kao i vijest o Robertu De Niru našla se na brojnim portalima, ali i naslovnicama nekih dnevnih listova. 

 

 

Ne propustite