Ogorčena majka: Hitna odbila da pomogne mojoj ćerki koja se gušila!

Region
Ogorčena majka: Hitna odbila da pomogne mojoj ćerki koja se gušila!
Majka riješila da tuži ljekare.

Ovako za Kurir priča Slavica Obradović iz Prokuplja, čija je ćerka Tijana Jović (22), student Filozofskog fakulteta u Nišu, jedva preživjela subotu, kad je popila lijek protiv mučnine „dimegal“. On joj je bio potreban jer je išla na ekskurziju.

Međutim, ubrzo je osjetila svrab, a nekoliko minuta nakon toga je i povratila.

Sve se desilo ispred fakulteta dok su čekali da krenu. Asistent koji je bio s njima otišao je da kupi lijek „presing“, a Tijani je bilo sve gore, pa je sa još dvije drugarice ušla u taksi i krenula ka Hitnoj. U taksiju je opet povratila i onesvijestila se.

- I dok je moje dijete pokušavalo da preživi, u Hitnoj su komentarisali kako je prethodnu noć sigurno bila pijana. Dok je drugarica objašnjavala da nije ništa pila i molila ih da siđu i pogledaju je, ispred Hitne je pored Tijane i druge drugarice prošao čovjek u bijelom mantilu. Drugarica koja ju je držala počela je da ga moli da joj pomogne, ali on nije reagovao. Pojavili su se tek pošto se Tijana opet onesvijestila - priča majka.

- Odvezli su je u Klinički centar Niš na odjeljenje hematologije i nisu mogli da joj pronađu puls. Nakon dva sata pritisak joj je bio 70/50. Zahvaljujući ljekarima na hematologiji sada je dobro, ali te trenutke ne mogu da zaboravim. Moje dijete je preživjelo samo zato što je bog čuva - kaže Slavica, koja je riješila da ovu situaciju istjera do kraja, jer, kako kaže, sada ima dokaz da njena ćerka nije bila pijana.

Portparol Hitne službe u Nišu dr Dušan Gostović kaže da ne može da komentariše situaciju jer je, s obzirom na to da je Obradovićeva podnijela prijavu Zdravstvenoj inspekciji, dokumentacija za njih zatvorena.

(Kurir.rs)

 

Ne propustite