Ispovijest Pere Gudelja: "Pokušao sam da se ubijem zbog čovjeka koji je htio da me uništi"

Praktična žena
Ispovijest Pere Gudelja: "Pokušao sam da se ubijem zbog čovjeka koji je htio da me uništi"
Sve je kulminiralo nakon što ga je napustila supruga Snježana.

Pero Gudelj, vlasnik FIS-a  polako se oporavlja od pokušaja samoubistva od prije tri mjeseca.

Prije više od dva mjeseca probudio se iz kome, a sada se vraća u bolnicu u Sarajevu, gdje će se podvrgnuti operaciji glave i estetski nadograditi dio lobanje koji je izgubio.

Gudelj je u razgovoru za Dnevni avaz objasnio zašto je pucao sebi u glavu.
- Sjećam se svega - i dana i mjesta. U detalj mogu da opišem kako sam sebi pritisnuo pištolj u potiljak. Teško mi je bilo u tom trenutku, pomislio sam samo da mi je najlakše da uzmem sebi život. Toga ću se sjećati do kraja života, pokajao sam se do sada 300 puta što sam digao ruku na sebe zbog problema sa ženom i problemčića u poslu - počeo je svoju priču Gudelj.
 

- Sve je tinjalo u meni dva mjeseca. Došao je, ipak, trenutak kad sam to odlučio. Dok sam držao pištolj na čelu, pomislio sam da je najjednostavnije da umrem. S djecom sam imao vrlo dobre odnose, sarađivali smo fino. Djeca su me slušala, i ja njih. Znao sam da im nedostaje majka. Ona se dugo nije javljala, čak nije ni pokušala da dođe. Sve se skupilo u tom trenutku i desilo se to što se desilo. Nisam mogao više - kaže Gudelj koji je neko vrijeme bio i na liječenju zbog psihičkih problema.
 
Sve je kulminiralo nakon što ga je napustila supruga Snježana.
 
- Želio sam fin brak sa Snježanom. Hrvoje Kraljević umješao se u naš život. Kraljević je bio direktor u jednoj našoj firmi. Došao je tu iz sumnjivih razloga, da uništi FIS. On je jedan dio FIS-a pokrao i otvorio sebi firmu nedaleko od FIS-a. Ta je firma sad propala. Koliko sam čuo, taj Kraljević upravlja njome, ne da joj da viđa djecu, posebno ne mene. Ima toliki uticaj da joj ne dozvoljava da nas kontaktira. Koliko znam, bila mi je u posjetu dva ili tri puta. Toliko je drzak. Znam da je bila u Sarajevu onog dana kad sam se probudio iz kome, nisam bio svjestan da je bila tu, blizu.
 
Gudelj je, kako tvrdi, ponovno pun elana i želje za životom. Sada mu je jedina briga operacija koja slijedi.
 
- Rana na sljepoočnici bila je velika. Uradiću fotografiju kako mi je izgledala rana. Udubljenje je veliko. Nadam se da će operacija dobro proći i da će to izgledati dobro. Time bih posavjetovao sve da nikad ne pokušaju da urade ovo što sam ja. Nije vrijedno. Možda je trebalo da budem aktivniji, da nađem ženu koja bi me razumjela, i ja nju, da krenem u novi život, ali, jednostavno, nisam mogao tad - zaključio je Gudelj.

Ne propustite