SELEKTOR ŠVEDSKE POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE I OBRUŠIO SE NA SRBINA: "Koga da predstavljam, možda Srbiju?"

Fudbal
SELEKTOR ŠVEDSKE POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE I OBRUŠIO SE NA SRBINA: "Koga da predstavljam, možda Srbiju?"
,

Reprezentacija Švedske sinoć je na svom terenu deklasirala Azerbejdžan sa 5:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u centru pažnje našao se selektor domaće selekcije Janne Andersson koji se svađao sa bivšim reprezentativcem zbog jednog igrača svoje ekipe.

Švedska je na samom startu novog ciklusa kvalifikacija za EP poražena ubjedljivo od Belgije na gostovanju sa 3:0, ali se sinoć koliko-toliko uspjela iskupiti za taj poraz.

Ova reprezentacija dočekala je Azerbejdžan na Friends Areni u Solni i na kraju je slavila s 5:0 i došla do prve pobjede u kvalifikacijama za još jedno veliko takmičenje.

Šveđani su poveli u finišu prvog dijela golom Forsberga, a vodstvo je u 65. minuti autogolom udvostručio Mustafazada. Do kraja utakmice pogađali su još Gyokeres, Karlsson i Elanga za konačnih 5:0.

Nakon utakmice u centru pažnje upravo je bio Jesper Karlsson koji igra inače za AZ Alkmaar u jako dobroj formi. No, sinoć je dobio samo osam minuta za igru i pored toga uspio je da zabije pogodak.

Njegova loša minutaža bila je glavna tema poslije utakmice jer je Karlsson ukupno odigrao samo osam minuta u ovom dvomeču. Bivšem reprezentativcu Bojanu Đorđiću je to itekako zasmetalo i direktno je pitao selektora Anderssona zašto je to tako, a njemu se to pitanje uopšte nije svidjelo.

Đorđiću nije bilo jasno zašto je Karlsson igrao samo osam minuta jer se nalazi u životnoj formi, ali je Svensson imao spreman odgovor na to pitanje.

"Imao je odlične igre prije povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet mjeseci. Nakon što se vratio jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Jučer sam dugo razgovarao s njim. Možemo pričati o selektiranju ekipe, možemo provesti cijelu je*enu noć pričajući o tome", počeo je Andersson i nastavio.

"Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on igrati onda će Alexander Isak ili Viktor Gyokeres biti na klupi. Ko od njih da ne igra?", pitao je Andersson dok je Đorđić nastavio da govori da je osam minuta u dva meča jednostavno malo za Karlssona.

"Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umjesto mene", počeli su se svađati Anderrson i Đorđić koji nije odustajao, te je poručio da bi Karlsson trebao dobiti barem pola sata po utakmici.

"Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i zabio gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate", rekao je selektor Švedske, a Đorđić mu je poručivao da ne treba tako da diže ton i razgovara s njim jer predstavlja Švedsku i 10 miliona ljudi.

"Došao sam ovdje da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto, a pobijedili smo 5:0. Eto ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebao predstavljati nekog drugog", govorio je Andersson što je Đorđića izbacilo iz takta.

"Koga sam trebao predstavljati. Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Je li to implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije", na kraju je rekao Đorđić.

Đorđić je inače rođen u Beogradu, ali je karijeru počeo u švedskom Vaslundu. Čak je igrao i za Manchester United, a pored toga nastupao je još za Crvenu zvezdu, Sheffield United, Rangers, AIK, Videoton, Blackpool i mnoge druge.

Karijeru je završio u indijskom Chennaiyinu 2015. godine. Igrao je za mlade selekcije Švedske, te nije upisao nastup u A reprezentaciji te zemlje.

Ne propustite