TRIK KOJI UKLANJA BUĐ I NEPRIJATNE MIRISE iz veš mašine: Nema ribanja ni trljanja - BUKVALNO SE SAMO ČISTI, potrebna su vam 2 sastojka!

Praktična žena
TRIK KOJI UKLANJA BUĐ I NEPRIJATNE MIRISE iz veš mašine: Nema ribanja ni trljanja - BUKVALNO SE SAMO ČISTI, potrebna su vam 2 sastojka!
-

Ako ste primijetili neprijatan miris na tek opranom vešu, provjerite unutrašnjost vaše mašine. Sasvim je moguće da se na gumi unutar mašine ili unutar pregrade za prašak pojavila crna buđ, gljivica "kriva" za loš miris na odjeći.

Jedna profesionalna čistačica nedavno je oduševila TikTokere pokazavši jednostavn trik koji će vam pomoći da se otarasite buđi! Sve što vam treba za ovo jesu papirni ubrusi i izbjeljivač.

"Uzmite papirne ubruse i postavite ih ispod gume u mašini. Potom uzmite izbjeljivač i dobro natopite njime papirne ubruse. Ostavite da odstoji nekoliko sati", rekla je ova žena.

Poslije nekoliko sati jednostavno uklonite ubruse i krpom prebrišite čitavu površinu gume i onu ispod nje. Ono što je najbolje jeste da nema ribanja ni trljanja, lagano brisanje krpom će poslije ove metode riješiti stvar!

Inače, jedan od korisnih saveta za prevenciju stvaranja buđi jeste da poslije svakog pranja prebrišete bubanj i gumu, ili bar da to uradite s vremena na vrijeme. Takođe, obavezno ostavljajte otvorena vrata veš mašine kada je ne koristite, kako bi se u potpunosti osušila iznutra, ali i prozračila.

Imajte na umu da je veš mašinu neophodno temeljno očistiti bar dva puta godišnje, a ako često perete samo na niskim temperaturama od 30 i 40 stepeni onda i češće! Ne zaboravite da očistite i pregradu za prašak gdje se stvara najviše bakterija.

Danas postoje profesionalna sredstva za čišćenje mašine, ali kao sjajni saveznici u ovome pokazali su se i sirće i soda bikarbona. Mašinu ćete lako dezinfikovati, očistiti i ukloniti neprijatne mirise ako u bubanj sipate pola litra alkoholnog sirćeta i upalite je (praznu, naravno) da odradi program od 90 stepeni.

Ako ste riješeni da pored sirćeta koristite i sodu bikarbonu, onda u bubanj sipajte 2 decilitra alkoholnog sirćeta i 1/4 šolje sode bikarbone. Ovi sastojci idu direktno u bubanj, ali ih treba dodati i u pregradu za prašak: stavite istu količinu sode kao da stavljate prašak za veš, dok u deo za omekšivač dodajte sirće.

Ne propustite