KAKO SE PRAVI OBRNUTI ČIZKEJK: Sastojci se redaju naopako, a sve je gotovo dok lupite dlanom o dlan
Umjesto klasičnog recepta isprobajte obrnuti čizkejk.
Jedan od najpopularnijih kolača je svakako i čizkejk koji se služio u staroj Grčkoj. Prvobitno se pravio od sira i brašna, pa se pekao u rerni, ali današnje moderne verzije su jednostavnije, a kombinacija ukusa je fantastična.Možete da ih pravite na milion načina, a svaka domaćica ima svoju tajnu, ali mi predlažemo da isprobate i obrnuti čizkejk.Preko keksa poređajte voćni fil, a tek onda fil od krem sira. Uživajte!
Sastojci:
150 g keksa
100 g šećera
200 g jagoda (može džem ili slatko)
10 g želatina
50 ml vode
150 g krem sira
70 g kakaoa
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks poređajte u posudu, a u šerpu sipajte šećer, pa dodajte jagode. Miješajte dok se ne istopi šećer, pa sipajte preko keksa. Želatin pomiješajte sa vodom i ostavite da nabubri. Za to vrijeme umutite krem sir i kakao, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Zatim želatin otopite na pari, pa dodajte u fil sa krem sirom i umutite. Sipajte preko jagoda. Stavite kratko u frižider.
Napomena: Umjesto jagoda možete da koristite džem ili slatko, ali onda izbacite i šećer.
Izvor: Stvar ukusa