OBAVEZNO ZAKOPAJTE OVO NA DNO SAKSIJE: Poslije samo dva dana desiće se čudo!

Praktična žena
OBAVEZNO ZAKOPAJTE OVO NA DNO SAKSIJE: Poslije samo dva dana desiće se čudo!
.

Prije sadnje biljaka i cvijeća važno je osigurati da zemlja za biljke ima odgovarajuću količinu hranjivih materija, a umjesto da koristite đurivo iz prodavnice, možete napraviti sami prirodno đubrivo, koje će vašoj biljci osigurati ve što joj je potrebno. Ako ste novi u baštovanstvu, možda ne znate koliko su jaja korisna za biljke. Sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu.

Sve što treba da uradite je da stavite malo zemlje u saksiju za cvijeće i preko toga stavite jedno jaje. Iznad toga pospite još malo zemlje, i zakopaje sjeme biljke po vašem izboru baš kao što biste to i inače uradili. Nakon nekog vremena jaje će početi da se raspada i djelovaće kao prirodno đubrivo.

cvijece

Ali, ako ne želite da potrošite celo jaje, ne morate! Umesto čitavog jajeta možete koristiti i ljuske koje su takođe bogate kalcijumom, kiseonikom i fosfornom kiselinom – svim bitnim materijama koje podstiču rast biljaka. Već za dan-dva videćete prve efekte i vaša biljka će izgledati ljepše i zdravije i više vam neće pasti napamet da kupujete skupa veštačka đubriva.

Sljedeći put kada budete spremali omlet ili palačinke – umjesto da bacite ljuske od jaja, iskoriste ih i njima nahranite svoje cvijeće! A ako imate veliki vrt u koji često zalaze ptice, možete po vrtu pobacate zdrobljene ljuske jaja jer će i njima dobro doći!

cvijece

Naime, ptice koje posjećuju naše vrtove često imaju manjak kalcijuma i jedu male komadiće ljuski jaja koje im nadoknađuju nedostatak kalcijuma, prenosi Krstarica

Ne propustite