Napokon ULOVLJENA DIVLJA ZVIJER u Srbiji koja je ulivala strah u kosti mještanima: Lovci ustrijelili grdosiju do 150 kilograma

Zanimljivosti
Napokon ULOVLJENA DIVLJA ZVIJER u Srbiji koja je ulivala strah u kosti mještanima: Lovci ustrijelili grdosiju do 150 kilograma
,

Pored crnog pantera kojem lovci i dalje ne mogu da uđu u trag, stanovnici Vojvodine takođe strahuju i od velikog broja divljih zvijeri koji su nastanjeni u ovom dijelu Srbije i koji izazivaju opasnost i strah.

Tako divlje svinje prethodnih godina prave ogromne štete u domaćinstvima suvoborskog kraja, a mještani ih se plaše više nego vukova i medveda. Sada im je bar malo lakše jer su hrabri lovci iz LU “Vojvoda Milan Obrenović” sekcija iz Koštunića imali i te kako dobar ulov. Uspjeli su da odstrijele izuzetne primjerke, dva divlja vepra samca, od kojih je jedan težine oko 150 a drugi oko 100 kilograma.

– Poterali su ih lovački psi i ubrzo su bili na nišanu, nakon drugog gađanja. Drugog, sitnijeg pogodio je Pavle Tomović, a takođe je dobar primerak – kaže za RINU jedan od lovaca ovog gornjomilanovačkog udruženja.

Inače, procedura koja slijedi nakon ulova nije nimalo jednostavna. Ulovljeni primjerci prvo se voze u specijalnu hladnjaču u Vraćevšnicu gde će nakon analize biti ustanovljeno da li je meso divljači bezbjedno za ishranu i tek nakon toga se vraća lovcima na preradu i korištenje.

– Lovci dodatno plaćaju 90 dinara po kilogramu plus trofej koji se odnosi na kljove i to se posebno procenjuje, a visina iznosa se ocenjuje posebnim pravilnikom. To su ta neka lovačka pravila kojih se svi pridržavamo, jer se mora znati neki red – dodaje lovac.

Ukoliko analize pokažu da je meso bezbijedno, nema dileme da će od ova dva ustrijeljena divljeg vepra biti napravljeni kilogrami i kilogrami gulaša. 

Ne propustite