NJIHOV HIT "BANDIDO" PRIJE 32 GODINE PJEVAO JE CIJELI SVIJET: Evo kako danas izgledaju prelijepe sestre iz grupe Azukar Moreno

Show
NJIHOV HIT "BANDIDO" PRIJE 32 GODINE PJEVAO JE CIJELI SVIJET: Evo kako danas izgledaju prelijepe sestre iz grupe Azukar Moreno
-

Antonija i Enkarna Salazar napravile su pravi bum sa pjesmom "Bandido", a evo kako izgledaju danas

Sigurno se svi sjećaju pjesme "Bandido" koja je 1990. postala veliki hit nakon nastupa na pjesmi Evrovizije, a izvele su je sestre Salazar, koje su činile grupu Azukar Moreno.

Njih dvije su tada predstavljale Španiju, a niko nije ostao imun na izgled i energiju koju su Antonija i Enkarna Salazar imale.

Smatra se da su prelijepe sestre među prvim umetnicima u Španiji kombinovale svoje romsko naslijeđe i tradicionalni “kantaora” način pjevanja sa urbanim dens ritmovima.

Tadašnje takmičenje za pjesmu Evrovizije održano je u bivšoj Jugoslaviji, tačnije u Zagrebu, a pred sam nastup u dvorani Lisinski imale su mali peh.

Njihov nastup je ostao upamćen zbog tehničkog problema zahvaljujući kome su dva puta izlazile na scenu.

Antonija je prije nekoliko godina objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Enkarna se, srećom, u potpunosti oporavila, ali su takođe tada saopštile da zbog privatnig razloga nemaju namjeru da žure sa obnavljanjem karijere.

Sestre Salazar su oduvijek bile meta mnogih tračeva, što zbog njihovih ličnih razmirica, što zbog feminističkog aktivizma. Takođe, njih dvije u Španiji imaju veliki broj obožavalaca među gej populacijom, a do sada su prodale više od tri miliona albuma i singlova.

Nakon nastupa u Zagrebu postale su poznate širom svijeta, a veliku popularnost su stekle i u Americi. I dan danas nastupaju po Španiji i pune koncertne sale.

 

Ne propustite