NAJSRETNIJI BROJ U FENG ŠUIJU JE 5! MORATE GA IMATI U SVOM DOMU: Stavite ovu stvar na prozor, a posadite i 1 biljku!

Sve za dom
NAJSRETNIJI BROJ U FENG ŠUIJU JE 5! MORATE GA IMATI U SVOM DOMU: Stavite ovu stvar na prozor, a posadite i 1 biljku!
Kako da aktivirate najsretniji feng šui broj 5 u kući - mali trikovi koji mogu donijeti zdravu či energiju u vaš dom!

Kako da aktivirate najsretniji feng šui broj 5 u kući - mali trikovi koji mogu donijeti zdravu či energiju u vaš dom!

U feng šuiju broj 5 ima veliki značaj i simboliku, najprije zbog principa 5 elemenata koji su potrebni kako bi u kući zavladala ravnoteža i sklad, a potom i zbog energije koju ovaj broj donosi. Kako da unesete dobru energiju broja 5 u svoj dom? Prvo je važno da aktivirate 5 feng šui elemenata - drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Kroz tekući ciklus 5 elemenata se transformiše i jedan element se pretvara u drugi dobijamo pozitivnu energiju. Ciklus počinje vodom (kišom) koja hrani drvo. Drvo zatim pokreće element vatre. Vatra sagorijeva drvo pretvarajući ga u zemlju (pepeo). Zemlja sabija i formira sve vrste metala. Metalni element tada privlači i izvlači više vode (kiše) koja hrani drveni element i ciklus počinje iznova.

Kako aktivirati 5 feng šui elemenata? Postoji osam sektora koji predstavljaju osam pravaca kompasa. Kada trebate aktivirati element u određenom sektoru kompasa, uvodite element dodeljen tom sektoru. Sektori i njihovi vladajući elementi uključuju:

Sjever: Vodeni element
Sjeveroistok: Zemljin element
Istok: Drveni element
Jugoistok: Drveni element
Jug: Vatrena stihija
Jugozapad: element Zemlje
Zapad: Metalni element
Sjeverozapad: Metalni element
Sjever: Vodeni element

Potrudite se u navedenim dijelovima doma da imate ove elemente kako bi zavladala pravilna či energija. Pitanje je, kako još, osim rasporeda elemenata, ubaciti u dom energiju broja 5. Hvatač vjetra od 5 metalnih dijelova koriti se za odbacivanje negativne energije, otrovnih strelica spolja ili kao amajlija koja štit, pa ga možete staviti na prozor ili na terasu. Osim što je dekorativan i povoljno utiče na energiju, zvuci hvatača vetra mogu biti opuštajući. Još jedan feng šui alat koji donosi moćnu energiju broja 5 jesu 5 kineskih novčića povezanih crvenom trakom i postavljenih u sektor novca u kući (ugao bogatstva).

Feng shui broj 5 se često koristi u istočnom sektoru (zdravstvena sreća). Možete iskoristiti transformativne moći feng šua broj 5 da biste doneli pozitivne promene u svom zdravlju. U seketor zdravlja možete staviti 5 biljaka koje prema feng šuiju privlače sreću i na taj način iscijeliti energiju drvenog elementa. Jedna od najsrećnijih biljaka sa energijom broja 5 jeste bambus sa 5 stabiljki koji predstavlja pet oblasti vašeg života, uključujući zdravlje. Biljka se koristi za unošenje ravnoteže, sreće i prosperiteta u sva područja vašeg života. U stvari, postoji pet oblasti zdravlja, poput emocionalnog, mentalnog, fizičkog, intuitivnog i duhovnog. Možete postaviti srećni bambus sa 5 stabljika u istočni sektor vašeg doma da biste stimulisali isceljujuću energiju koju vam biljka donosi.

Postoje i drugi načini na koje možete privući isceljujuću i transformacionu energiju feng šui broj 5. Možete zatražiti registarsku tablicu koja uključuje broj 5. Mnogi ljudi koji žele da izvrše promjenu ili započnu neku vrstu transformacije usredsrede se na korišćenje broja 5 u njihovom svakodnevnom životu. Na primjer, možete zakazati nešto važno za 5. u mjesecu, za 5. dan u nedelji, za 5. mjesec ili u 17.00. Kad god vježbate, radite to u setovima od 5 vježbi, odvojite 5, 15, 25 minuta i tako dalje.

(Sensa)

Ne propustite