KARIOKE SU ZAISTA PREJAKE! Brazilci pregazili Južnu Koreju i zakazali duel s Hrvatskom

Fudbal
KARIOKE SU ZAISTA PREJAKE! Brazilci pregazili Južnu Koreju i zakazali duel s Hrvatskom
,

Nogometna reprezentacija Brazila na impresivan način savladala je Južnu Koreju rezultatom 4:1 i tako najavila veliki dvoboj s Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

I više nego što se očekivalo, Brazil je pokazao snagu, posebno u prvom poluvremenu. Brazilci su za nešto više od pola sata razbili svog rivala, a onda svjesno "stali" na loptu.
Sve je počelo pogotkom Viniciusa Juniora kojem je Neymar lijepo ostavio loptu. Igrao se sedmi minut.

Samo šest minuta kasnije Richarlison pada u šesnaestercu, a Neymar s bijele tačke postiže prvi gol na Svjetskom prvenstvu.

Najljepši detalj susreta vidjeli smo u 29. minuti. Richarlison je žonglirao loptu glavom, a onda odigrao sjajnu brzu akciju sa saigračima za vrlo lijep pogodak i tada su stvari bile riješene.

Do kraja prvog dijela Lucas Paqueta je pogodio za "poker" golova u mreži Južne Koreje. Na odmor se otišlo rezultatom 4:0.

Apsolutno svjesno i očekivano Brazilci su tu "stali". U nastavku su igrali samo toliko da odrade posao do kraja i ne "pregaze" rivala na najbolniji način.

Utješni pogodak i to spektakularan za Korejance je postigao Paik Seung-Ho u 76. minuti nakon što je s dvadesetak metara uhvatio volej i zatresao mrežu Brazilaca.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. Čak je selektor Brazila Tite uveo trećeg golmana Wewertona kako bi osjetio čari Svjetskog prvenstva.

Ostalo je 4:1 tako da je Brazil na najljepši mogući način najavio četvrtfinale s Hrvatskom. Taj duel na rasporedu je u petak u 16 sati.

Ne propustite