IZNERVIRANI GRAĐANIN: Kakvo prvenstvo, kakav fudbal? 600 hiljada djece nema treći obrok!

Sport
IZNERVIRANI GRAĐANIN: Kakvo prvenstvo, kakav fudbal? 600 hiljada djece nema treći obrok!
,

Banjalučani, nakon ispadanja reprezentacije Srbije sa Mundijala, navijaju za Hrvatsku, za koju kažu da može savladati selekciju iz zemlje izlazećeg sunca ( i Vatreni su zaista uspjeli u tome nakon penala).

“Volim i Hrvatsku. To je bivša Jugoslavija i volim ih gledati. Navijat ću za Hrvatsku”, poručila je stanovnica Banjaluke, javlja N1.

“Pogledat ću da vidim kako to izgleda, te naše komšije i da li će proći. Nemam favorita otkako su oni (Srbija op.a.) ispali, nemam više”, rekao je drugi građanin.

“Otpali su moji favoriti”, tvrdi jedan Banjalučanin, koji kaže da je navijao za Srbiju, ali sada sreću želi Hrvatima. “Za Hrvatsku navijam. Za bivše bratske republike”.

Manje-više svi su složni da su hrvatski susjedi favoriti za prolazak u četvrtfinale Mundijala, a pored sportskih, navode i lične razloge sentimentalne prirode.

“Mislim da bi Hrvatska trebala pobijediti. I bez obzira na sve druge stvari Hrvatska treba da pobijedi, jer je ona bila u državi u kojoj sam ja sve doživio”, kaže stariji stanovnik Banjaluke.

Ipak, nisu svi zainteresovani za Mundijal, pored silnih socijalnih problema koji su prisutni u Bosni i Hercegovini.

“Ja pratim Bosnu. Bosna je u tolikom belaju. Ja sam američku penziju zaradio kao intelektualac. Kako vi ovdje živite? Ovo je sramota svog naroda, jer 600 hiljada djece nema treći obrok. Kakvo prvenstvo, kakav fudbal!?”, iznervirano je izjavila jedna osoba.

Ne propustite